Keitelejazzit - Parasta Suomen kesässä!

Katriina Nykopp |

Share Share Share
image description

Keitelejazzit ovat yksi Äänekosken helmistä. Hyvän mielen festari, poppia ja jazzia sulavasti yhdistellen. Keskiviikko on perinteinen poppipäivä ja tänä vuonna musiikkia tarjosivat Jarkko Martikainen, Broadcast ja J. Karjalainen. Helle helli jazzkansaa vähän liiankin kanssa, mutta erinomaisesti oli huolehdittu juomavedestä: vesipisteitä oli useita ja tuopin sai täyttää kylmällä vedellä ilmaiseksi. Tämä oli erityisen ilahduttavaa!

Jarkko Martikainen ja Luotetut Miehet esitti omintakeiseen tyyliinsä musiikkia myös YUP:n ajoilta, ja kokonaisuus oli loistava! Martikainen ei taatusti ole kaikkien kakkupala, mutta minä tykkäsin kovasti. Kuultiin mm. Valssi tanssitaidottomille, Homo Sapiens ja Kiitos kaikesta.  

Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet

Broadcast oli minulle vieraampi, sekä bändinä että genrensä puolesta, mutta Pacific ja encorena You break my heart olivat toki tuttuja, ja muu juhlaväki otti heidät kyllä innolla joraten vastaan.

Broadcastin solisti Kim Lönnholm

J. Karjalainen on pomminvarma esiintyjä ja Äänekoski rakastaa Karjalaista, se tuli selväksi! Bändi antaa kaikkensa ja ottaa yleisönsä mennen tullen. Karjalainen esitti musiikkia uudelta levyltä mm. Terve, Sirkka Lautamies ja Ilmassa pieni sydän, mutta myös vanhoja hittejä, kuten Doris, Telepatiaa, Sekaisin, Hän sekä Kolme cowboyta. Karjalainen ei kiirehdi, vaan on läsnä jokaisessa biisissä. Vaikka teltta oli liki täynnä, hän saa silti aikaan lähes intiimin tunnelman.

J. Karjalainen

Keitelejazzit ovat puitteiltaan rento ja hyväntuulinen tapahtuma, Äänekoskelle tyypillinen ystävällisyys tulee vastaan kaikkialla. Myös paikkana rantapuisto lienee Suomen kauneimpia festaripaikkoja, Keitele huuhtoo rantaa puhtaana ja kirkkaana, ja veneellä pääsee kuulolle kauempaakin.

Keitelejazzit nelipäiväisenä tapahtumana on meidän aarre. Kelpaa tulla, olla ja nauttia. Tule sinäkin!