Kesämökkiläiset – tietoa vapaa-ajan asukkaille

Tervetuloa viihtymään Äänekoskelle

Äänekoski tarjoaa mahtavat puitteet mökkeilyyn ja vapaa-ajan asumiseen, piditpä sitten vesistön läheisyydestä, persoonallisista kylistä tai rauhallisesta kaupunkimiljööstä. Täällä et ole halutessasi yksin, sillä meillä on noin 3000 mökkiläistä. Olemme koonneet samalle sivulle mökkiläisiä koskevaa tietoa alueeltamme. Katso myös vinkit retkikohteista, ruokapaikoista ja tapahtumista www.visitaanekoski.fi.Ajanviettoa

Äänekoskella riittää nähtävää ja koettavaa. Ajankohtaiset tapahtumat löydät tapahtumakalenterista. Kesäaikana Äänekoskella järjestetään tapahtumia joka viikonloppu. 

Tapahtumien lisäksi löydät Äänekoskelta upeita luontokohteita, monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja erilaisia aktiviteetteja ympäri kaupunkia. Oletko kuullut yhteisöpuutarhasta? Piilolanniemessä Eerolankadulla sijaitsevasta puutarhasta voit esimerkiksi käydä nappaamassa yrttejä salaattiin tai tutustua pörriäispuutarhaan. Lisäksi lukuisat ravintolat palvelevat kesäaikaan nälkäisiä matkailijoita ympäri Äänekoskea.


Mökki Äänekoskelta?

Harkitsetko vapaa-ajan asunnon ostoa Äänekosken alueelta? Yksityisten myytävät vapaa-ajantontit löydät esimerkiksi täältä. Ota yhteyttä osoitteeseen tontit@aanekoski.fi, niin palvelemme joustavasti.

Haluaisitko viettää kesäsi siirtolapuutarhassa? Suojärven siirtolapuutarhassa on vielä vapaita vuokratontteja. Voit lukea lisää Suojärven siirtolapuutarhasta täältä.

Myytävänä olevat vapaa-ajan asunnot löydät esimerkiksi etuovesta.


Jätehuolto ja jätevedet

Sammakkokangas Oy vastaa Äänekosken alueen vapaa-ajan asukkaiden jätehuollosta. Löydät ohjeita lajitteluun ja alueesi jätteenkeräyspisteet täältä. Jätteiden kierrätysohjeet voit tulostaa tarvittaessa täältä.

Jätevesiin liittyvistä asioista löydät täältä


Vesipisteet

Äänekosken Energian ja Äänekosken kaupungin ylläpitämät mökkiläisten käytössä olevat vesipostit löydätte:

  • Äänekosken satama (kesällä käytössä)
  • Suolahden sataman laituri (kesällä käytössä)
  • Sumiaisten satama, Sumiaisraitti 51 (kesällä käytössä)

Etätyöt

Pidempään Äänekoskella aikaa viettäville vapaa-ajan asukkaille on tarjolla maksuton etätyömahdollisuus. Modernit ÄäneHubin tilat ovat kaikille avoimet ja niistä löytyy myös mahdollisuus hiljaiseen työskentelyyn ja kokoustiloihin. Tutustu ÄäneHubin mahdollisuuksiin osoitteessa https://aanekoski.fi/aanehub

Huom! ÄäneHub on kesätauolla 24.6.-31.7.2024 välisenä aikana.


Karttapalvelu

Äänekosken karttapalvelusta löydät monipuolisesti tietoa. Voit etsiä esimerkiksi paikallisia liikuntapaikkoja, leikkipuistoja tai museoita. Karttapalvelun löydät täältä. Lisäksi karttapalvelun avulla löydät muun muassa ajantasa-asemakaavan ja alueen ilmakuvat.


Veneily

Äänekoskelle pääsee vesistöjä pitkin aina Lahdesta tai Savosta asti. Useilla vapaa-ajan asukkailla onkin mökki saaressa ja veneen käyttö on välttämätöntä. Äänekoskelta löytyy kokemisen arvoisia kohteita veneilijöille, niistä voit lukea muun muassa täältä.

Äänekosken jokaisessa taajamassa on vierasvenelaiturit, jotka ovat veneilijöiden käytettävissä. Lisätietoa satamista ja veneilystä löydät täältä.

Matonpesupaikat

Äänekosken kaupungin matonpesupaikat ovat kesäisin kaikkien asukkaiden ja vapaa-ajan asukkaiden käytössä maksutta. Alta löydät Äänekosken matonpesupaikkojen osoitteet ja varustelun. Kaikista matonpesupaikoista likavesi ohjataan viemäriin. 

Matonpesupaikat löydät täältä!


Hätätilanteen sattuessa

Hätätilanteen sattuessa soita 112.

Selvitä valmiiksi mökin tai loma-asunnon osoite- ja koordinaattitiedot, jotta osaat kertoa ne hätätilanteessa. Muista myös ladata 112 Suomi -sovellus, jonka kautta soittamalla sijaintitietosi välittyvät heti hätäkeskuspäivystäjälle.

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT

Tiedot sosiaali- ja terveyspalveluista löydät osoitteesta hyvaks.fi. Uudet numerot ovat 1.6.2023 alkaen:

Vastaanotto Äänekoski 014 266 3000

Kiirevastaanotto Äänekoski 014 266 3001

Suun terveydenhuolto Äänekoski 014 266 3010


Kirjasto

Äänekosken taajamista löydät kattavat kirjastopalvelut. Kirjastot ovat auki myös kesällä, tarkemmat aukioloajat löydät täältä


Museot

Vapaa-ajalla kannattaa tutustua Äänekosken museoiden tarjontaan. Täältä löydät kaikkea taidenäyttelyistä junamuseoihin. Ajankohtaiset näyttelyt ja aukioloajat löydät täältä. 


Korjausapua tai nuohousta?

Tarvitseeko mökkisi pientä pintaremonttia tai etsitkö paikallisia palveluita? Yrityshakemistosta löydät Äänekosken palvelut ja tuotteet.

Muistathan, että pelastuslaki edellyttää vapaa-ajan asuntojen nuohouksen kolmen vuoden välein. Työn saa tehdä vain tutkinnon suorittanut ammattinuohooja.


Rakentaminen

Rakennusvalvonta palvelee arkisin klo 8:00-15:00 ajanvarauksella.

Rakennusvalvonnan tehtävä on huolehtia rakentamisen neuvonnasta ja rakennus-, toimenpide- sekä purkulupien käsittelystä ja valvoo rakennetun ympäristön tilaa.

Rakennusvalvonnan tavoitat sähköpostilla rakennusvalvonta@aanekoski.fi.


Liikkuminen

Tiesitkö, että meillä kulkee kyläbussi? Julkisen liikenteen palvelut löydät näppärästi täältä.


Löydä parhaat piilopaikat ja vinkit

Visit Äänekoski viestii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Seuraamalla meitä somessa, löydät ajankohtaiset tapahtumat ja ideoita vapaa-ajan viettoon Äänekoskella. Muista myös jakaa tunnelmia käyttämällä #visitäänekoski ja tägäämällä @visit_aanekoski.

Facebook: Visit Äänekoski

Instagram: @visit_aanekoski

Pssst...! Visit Äänekosken blogista löydät vinkkejä matkailuun Äänekosken alueella.


Sähköautojen latauspisteet

Torikatu 9 (Shellin piha) latauksen hinta on 0,25 €/min

Kuhnamontie 5a (Lidlin piha)

Suonenjoentie 10 (Hirvaskankaan ABC:n piha) Huom.Teslan latauspiste


Yhteisöllisyys

Mökki on vapaa-ajan asukkaan toinen koti. Haluamme että viihdyt Äänekoskella ja koet olevasi osa meitä. Olemme perustaneet Facebook -ryhmän Äänekosken mökkiläiset, jossa voitte verkostoitua toisten mökkiläisten kanssa, etsiä palveluita ja vaihtaa kuulumisia.