Koko kansan Markku

Ilona Pietiläinen |

Share Share Share
image description

Tänään on hienoa tietää Koko kansan Markku -kirjan olevan painossa. Vuoden mittainen retki kotikaupungin maisemissa on vihdoin valmistumassa kirjaksi. Matka sivuilla on hilpeä. Siinä seikkaillaan pakkasen paukkuessa ratapihalla, noustaan Datsunin kyytiin ja polkaistaan mopo käyntiin karvalakki päässä. Välillä lämmitellään saunassa, napataan vohvelit Willessä tai poiketaan Sumiaisten kirkolla urkuja tapailemassa. Kultaseppä Sannan pajalla lusikkakin taipuu sormukseksi, miten se opetellaan kirjassa. Markku vaihtaa lennossa lierilakin karvalakkiin - ja taas mennään.

Markun ja Annen kotitalossa toteutetaan sisustus- ja rakennusunelmia. Pienistä projekteista aina suuren suuriin saakka. Taitavat kädet tulevat apuun Suoteksin ompelijoilta ja valovinkit napataan mukaan Valottaren Johannalta. Huurteiset koristeet liimataan kasvihuoneen ikkunoihin, Ijäksen Mainostöiden taitajien avustuksella ja Markku-sukat tehdään Venlan tapaan valmiiksi. Lammastilalla hurautellaan traktorilla - korvat pysyvät lämpiminä tietenkin emännän kutoman pipon avulla. Kuusimetsän kaunein kuusi valitaan Ristolan tilalta - lopuksi tiedät, miten kaunein kuusipuu kasvatetaan.

Kirjan jokainen maisema on tuttu äänekoskelaisille, sen sivuilla on monta taitavaa osaajaa, jotka antavat parhaimmat vinkkinsä lukijalle. Kirjan viimeisellä sivulla on helppo olla kotiseudustaan ylpeä ja siitä - että on saanut olla yksi kirjan tekijöistä.

Ilona

Koko kansan Markku - Markku Saukko, Kirjan kustantaja Docendo, Kuvat Ilona Pietiläinen, Taitto Pekka Sell

Käy tutustumassa Ilonan valokuviin @valkoinen_puutalokoti -Instagramissa.