Vinkkejä Äänekosken syksyyn – Elämyksiä syyslomalle

|

Share Share Share
image description

Syysloma Äänekoskella sujuu viihtyisästi luonnossa tai esimerkiksi kulttuurista nauttien. Syksyinen metsä on nyt parhaimmillaan ja ruskan värit ihastuttavat luonnossa kulkijaa. Myös kulttuurinnälkäisille on tarjolla erilaisia kohteita. Lue alta vinkit onnistuneen syysloman viettoon.

Elämysten täyteinen syysloma

1. Ihaile paikallista kulttuuria ja tutustu käyntikohteisiin

Äänekoskelta löydät museoita, näyttelyitä, useita kirjastoja sekä esimerkiksi elokuvateatterin. Kulje Akseli Gallen-Kallelan jalanjäljissä tai tutustu paikallisiin muistomerkkeihin sekä alueen historiaan. Tee syyslomastasi oman näköisesi elämys tutustumalla sinua kiinnostaviin kohteisiin.

Tutustu alueen kulttuurikohteisiin

2. Liiku monipuolisesti

Äänekoskella on kaksi uimahallia, joissa lapsiperheet varmasti viihtyvät. Uusi ulkokoripallokenttä on kaikkien vapaassa käytössä Äänekoski Areena Pankkarin piha-alueella. Nauti hohtokeilauksesta Pankkari Bowlingissa, jossa myös perheen pienimmät pääsevät harjoittelemaan keilausta. Eri taajamista löytyvät kuntoportaat ja ulkokuntoradat nostavat hien pintaan. Tutustu myös luontopolkuihin, jotka sopivat eri tasoisille ulkoilijoille.

Tutustu alueen liikuntapaikkoihin

3. Nauti luonnosta ja retkeile

Äänekoski on kaupunki luonnon sylissä. Syksy tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja luonnonantimista nauttimiseen. Sienestyskausi jatkuu pitkälle syksyyn ja tänä vuonna onkin ollut ennätyksellinen sienisato. Pakkaa eväät mukaan ja lähde tutustumaan Äänekosken metsiin. Äänekosken taajamista löydät laavuja ja erilaisia tulipaikkoja eväiden nauttimiseen.

Tutustu alueen luontokohteisiin

4. Syö ja juo

Kunnon lomaan kuuluu hyvä ruoka! Maittavista ruoista tunnetut ravintolat, kahvilat ja kuppilat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä ympäri Äänekoskea. Tule herkuttelemaan tunnelmallisiin ja persoonallisiin paikkoihimme.

Tutustu alueen ravintoloihin

5. Majoitu persoonallisesti

Nauti keskellä Järvi-Suomea lomatunnelmasta ja rentoudu luonnon keskellä, elämysten ja palveluiden äärellä. Äänekoskella on tarjolla persoonallista majoitusta erilaisiin tarpeisiin. Eri taajamista löytyvät majoituspalvelut tarjoavat mahdollisuuden tutustua aitoon äänekoskelaisuuteen.

Tutustu majoitus vaihtoehtoihin

6. Osallistu tapahtumiin

Äänekoskella tapahtuu ympäri vuoden eikä syysloma ole poikkeus. Katso ajankohtaiset tapahtumat Äänekosken tapahtumakalenterista! 

Tapahtumakalenteri

Nautitpa kulttuurista, luonnosta tai molemmista, Äänekoskelta löydät kaikkea kivaa syyslomallesi! Muista ikuistaa syyslomasi ja merkitä @visit_aanekoski ja jaamme kuvasi.

Syysloman viettäjät retkeilemässä luonnossa