Visit Äänekosken tehtävät

Tehtävät ja toimintaperiaatteet

Visit Äänekoski on Äänekosken matkailukohteen markkinointi ja kehitysorganisaatio, joka toimii Äänekosken kaupungin alaisuudessa. Visit Äänekoski on voittoa tavoittelematon alueorganisaatio, joka kehittää matkailuyrittäjien toimintaympäristöä ja osaamisedellytyksiä. Jokainen Äänekoskella toimiva yritys on tasa-arvoisesti mukana kehitystoimissa.

Visit Äänekoski markkinoi ja tarjoaa tietoa kaupungista, nähtävyyksistä, tapahtumista ja muista matkailupalveluista matkailijoille ja asukkaille. Tavoitteena on vahvistaa Äänekosken vetovoimaa, elinkeinoelämää, vahvistaa alueelle suuntautuvaa matkailua ja matkailuelinkeinon kehittymistä.Matkailumarkkinointi

Matkailun alueellisena markkinointiorganisaationa Visit Äänekoski vastaa alueen yhteismarkkinoinnin koordinoinnista ja toteutuksesta, Visit Äänekosken digitaalisten kanavien sisällöntuotannosta ja kehittämisestä, painotuotteista, kampanjoista, messuista sekä mediasuhteista.

Yleis- ja imagomarkkinoinnin lisäksi Visit Äänekoski toteuttaa #hiddenaanekoski -kaupunkimarkkinointikampanjaa, joka on vapaaehtoisten lähettiläiden toteuttamaa markkinointia eri sosiaalisen median kanavissa. Kampanjan johtotähtenä ovat Äänekosken alueen luontokohteet ja retkeilypaikat, mutta kampanjassa esitellään myös laajasti tapahtumia, kulttuuria sekä paikallisia yrityksiä.

#hiddenaanekoski -kampanjan keskeiset tavoitteet:

1. Kuntalaisten osallistaminen positiiviseen viestintään omasta kunnasta

2. Kaupungin matkailukohteiden, palveluiden ja paikallisten yritysten tunnettuuden parantaminen

3. Kampanjan ja kaupungin sosiaalisen median kanavien tunnettuuden paraneminen ja kävijämäärien lisääminen.


Matkailun kehittäminen

Visit Äänekoski vastaa Äänekosken matkailualueen toimintaympäristön kehittämisestä, matkailuhankkeiden koordinoinnista sekä matkailuyrittäjien osaamistarpeiden kartoittamisesta ja kehittämisen mahdollistamisesta.


Uutiskirjeet ja Muistiot

Visit Äänekosken uutiskirjeen voit tilata lähettämällä sähköpostin osoitteeseen matkailu@aanekoski.fi. Kirjoita otsikkokenttään "uutiskirjeen tilaus" ja viestikenttään sähköpostiosoite, jonne toivot uutiskirjeen tulevan.

Vuosi 2022

Vuosi 2021

Tapahtumakalenteri

Äänekosken tapahtumakalenteri on synkronoitu aanekoski.fi, visitaanekoski.fi, pankkari.fi nettisivuille sekä Äänekosken omaan applikaatioon. Tapahtumilla on siis laaja näkyvyys eri medioissa ja sen vuoksi tapahtumasi kannattaa aina ilmoittaa tapahtumakalenteriin.

Tapahtumakalenteriin saa ilmoittaa kaikki Äänekosken alueella tapahtuvat tapahtumat, koulutukset, kurssit ja vastaavat yleiset tapahtumat. Tapahtuma tarkistetaan aina ennen julkaisua väärinkäytösten varalta.


Verkkonäkyvyys

visitaanekoski.fi-verkkoportaali on kaikille Äänekosken alueella toimiville yrityksille maksuton alusta, johon voidaan tuoda tuotteet ja palvelut.

Matkailutoimijan yhteystiedot: matkailutoimijan edustaman teeman alle. Sivustomme teemoja ovat Näe & Koe, Syö, Majoitu, Tapahtumat, Ryhmänä Äänekoskelle sekä Info.


Sosiaalisen median kanavat

Facebook: Visit Äänekoski

Facebook-sivulla jaamme artikkeleita ja blogitekstejä, joita tuottavat Visit -lähettiläät, matkailuyritykset itse, vierailijat sekä matkailu- ja markkinointiasiantuntija. Facebook -julkaisuja tehdään useita kertoja viikossa erilaisista matkailuun liittyvistä aiheista. Mikäli haluat antaa vinkin omasta tapahtumastasi tai toiminnastasi, jonka haluat sivullemme, ota meihin yhteyttä matkailu@aanekoski.fi tai merkitse @visit_aanekoski julkaisuusi.

Instagram: @visit_aanekoski

Visit Äänekosken Instagram-tilille voidaan päivittää ja repostata Jyväskylän seudun matkailuun liittyvää kuvamateriaalia. Käyttämällä hashtagia #visitäänekoski #visitaanekoski sekä #hiddenaanekoski annat meille luvan repostata kuvasi. Käytäthän erityisesti tarinat-julkaisuissa @visit_aanekoski, näin saamme tiedon julkaisusta ja sen uudelleen jakaminen on helpompaa.

Katso ohjeet 


Haluatko mukaan Visit Äänekosken nettisivuille?

Lisäämällä oman yrityksesi tai kohteesi tiedot alla olevan linkin kautta saat omat tuotteesi ja palvelusi esille sivustolle.

Ilmoita toimija tai kohde


Matkailun muutostarpeet ja digitaalinen saavutettavuus -hanke

 Matkailun muutostarpeet ja digitaalinen saavutettavuus hankkeessa kehitettiin Äänekosken matkailutoimijoiden yhteinen digitaalinen myynti ja markkinointialusta sekä uudenlaisia digi -ja virtuaalisia matkailutuotteita. Kaikki hankkeen materiaali kerättiin tälle sivulle ja se on vapaa kaikkien käyttöön. Hankkeen rahoituksen on myöntänyt Työ -ja elinkeinoministeriö ja hanke oli suunnattu matkailun elpymiseen.

Siirry materiaaleihin


Matkailuyhteistyö

Kaupunkimme tekee matkailuyhteistyötä Visit Jyväskylä Regionin kanssa. Visit Jyväskylä Region toimii Keski-Suomen matkailualueen alueorganisaationa (DMO/Destination Management Organization) ja vastaa muun muassa alueen matkailuneuvonnan, –markkinoinnin ja -kehittämisen palveluista. Yhteistyössä on mukana sopimuksellisesti kaikkiaan 18 kuntaa Keski-Suomesta. Äänekosken kaupungin yhteyshenkilönä matkailuyritysten ja muiden -toimijoiden suuntaan toimii matkailun alueneuvoja Mira Parkkola.

Matkailutoimija, mikäli sinulla on mitä tahansa matkailuun liittyvään kysyttävää, otathan yhteyttä omaan matkailun alueneuvojaasi!

Matkailun alueneuvojan yhteystiedot