Vietä unohtumaton kesä Äänekoskella!

Milla Hytönen |

Share Share Share
image description
Kesä ja loma lähestyy! Tänä vuonna ei vielä pääse matkustamaan ulkomaille, joten katse kääntyy lähimatkailuun ja kotiseudun matkatarjontaan. Kesätutkimuksen mukaan yli 30% suomalaisista aikoo tänä vuonna tehdä kesälomamatkan kotimaassa. Nyt onkin hyvä aika suunnitella kesäloman reitit ja tutustua kotimaan matkailutarjontaan. Kotiseutuun tutustuminen ja lähimatkailu onnistuvat myös töiden ohessa silloin kun kaipaa pientä irtautumista arjesta.

Äänekoski tarjoaa lukuisia eri aktiviteetteja kesällä. Täällä voit vuokrata SUP-lautoja ja siten tutustua vesistöön ja läheisiin saariin. Jos SUP-lautailun sijaan kaipaat vauhtia, voit vuokrata myös vesijettejä tai mennä laskemaan koskea. Äänekosken opastetut luontopolut sopivat kaikenlaisille kulkijoille ja upea luontomme tarjoaa mahdollisuuksia myös haastavampaan menoon tottuneelle. Sumiaisten Laulavan mörön luontopolkuun voi tutustua patikoiden tai vaikkapa pyöräillen. Meiltä löydät myös opastetut kalastusmatkat ja risteillen voit ihastella kaupunkia eri perspektiivistä. Näköalatorneista voit ihastella koko Ääneseutua ja mykistyä kesäisen luonnon kauneudesta.

Kaupungin kesä tarjoaa myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä. Kulttuurinnälkään auttaa muun muassa ensimmäistä kertaa järjestettävä Ääniä Festivaali, tuo monitaidekulttuuritapahtuma, joka tuskin jättää ketään kylmäksi. Kesäteatterit ja ooppera tarjoavat viihdettä ja elämyksiä keskellä Suomen kauneinta kesää. Ajankohtaiset tiedot tulevista tapahtumista löydät täältä

Jos nälkä yllättää, löydät lukuisia eri ravintolavaihtoehtoja moneen makuun. Esimerkiksi idyllisissä maisemissa nautitut belgialaistyyliset wohvelit vievät kielen mennessään. Suolaisen nälkään löytyy helpotusta perinteisen grilliruoan muodossa ja vaativammalle herkuttelijalle on tarjolla myös a la carte -keittiön herkkuja. Keitele-järven rannalta löydät myös uudistuneen rantakahvilan.

Äänekosken ihastuttavissa kylissä ja taajamissa voit tutustua siihen mitä äänekoskelaisuus todella on. Paikallisista kylistä löydät kiinnostavia nähtävyyksiä, voit tutustua seutukuntamme historiaan ja nauttia kulttuurista museoissa ja näyttelyissä. Sumiainen, Konginkangas, Koivisto ja Suolahti tarjoavat ripauksen aitoa kylien tunnelmaa ja rentoa yhteisöllisyyttä.

Tärkeä osa kotimaanmatkailua on luonnollisesti yöpyminen. Täällä ei tarvitse yöpyä persoonattomissa ketjuhotelleissa, vaan tarjolla on yksilöllisiin tarpeisiin sopivia majoitusvaihtoehtoja. Leirintäalueella voit nauttia yöttömistä öistä ja luonnonrauhasta, kun taas hotelleissa pääset rentoutumaan palveluiden äärelle. Voit yöpyä korsussa, aitassa tai majoittua vesistöjen äärellä. Uupumuksen yllättäessä päiväretkeilijäkin voi levähtää kaupunkimme lukuisissa laavuissa, joista löydät polttopuut valmiina.

Äänekoski on loistava vaihtoehto erityisesti lapsiperheille, sillä täällä on valtava määrä erilaisia liikuntamahdollisuuksia, uimarantoja, sekä hyvin varusteltuja leikkipuistoja. Myöskin perheen pienimmille suunnattuja leirejä ja tapahtumia järjestetään pitkin kesää. Äänekosken liikuntapuisto tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan, voit kokeilla muun muassa tennistä, yleisurheilua tai tutustua pururadan lenkkipolkuihin. Frisbeegolf -harrastajille on liikuntapuiston lisäksi lukuisia muita vaihtoehtoja ympäri Äänekoskea.

Top 5 nähtävyydet Äänekoskella

Viukarinsaari

On monelle paikallisellekin vielä tuntematon kohde, jonne pääsee veneellä nauttimaan isosta laavusta ja yleisessä käytössä olevasta saunasta. Tämä täytyy ehdottomasti kokea itse!

Kapeenniemen virkistysalue

Kapeenniemen virkistysalue sopii kaiken tasoisille liikkujille. Se sijaitsee lyhyen matkan päässä Jyväskylästä ja sinne on helppo saapua autolla. Täällä voit kokea upeat rauhoittamattomat kosket ja nauttia eväät laavussa.

Laulavan mörön luontopolku

Laulavan mörön luontopolku sijaitsee Sumiaisissa ja sen voi kokea jalkaisin tai pyöräillen. Luontopolku kokonaisuudessaan on noin 20 kilometriä pitkä ja tarjoilee kulkijalleen upeita maisemia ja levähdyspaikkoja. Myöhään illalla saatat kulkiessasi kuulla mörön laulavan.

Äänemäen näköalatorni

Äänemäen näköalatorni sijaitsee aivan Äänekosken keskustan läheisyydessä ja sieltä käsin voit nauttia Ääneseudun upeudesta esimerkiksi auringonlaskuja ihaillen.

Suolahden Wanhan Aseman alue ja satama

Suolahden Wanhan Aseman alueelta ja satamasta löydät arvokkaan liikenne- ja kulttuurihistoriallisen kokonaisuuden. Alueelta löydät myös kahvila- ja ravintolapalvelut ja sinne pääsee helposti autolla tai kävellen. Alue sijaitsee Suolahden keskustan läheisyydessä.

Mikä erottaa Äänekosken muista kesäkaupungeista?

Äänekoskelta löydät tuhat kilometriä rantaviivaa, satoja valloittamattomia saaria ja upeita koskia, jotka lumoavat kulkijan. Vastakohtien kauneus, jonka korkeat harjut ja vesistöt luovat yhdessä teknologia- ja biotalousosaamisen keskittymien kanssa, on jotain, jonka voit kokea vain täällä. Jos etsit luonnonrauhaa ja mutkatonta palvelua, löydät sen täältä. Äänekoski sijaitsee lyhyen matkan päässä Jyväskylästä ja tänne on helppo saapua vesiteitse, autolla, julkisilla tai vaikkapa lentokoneella. Löydä oma piilopaikkasi ja ihastu Keski-Suomen luonnonrauhaan paikassa, jossa ruuhkia ei tunneta.