Tuuletar rantapuiston piknikillä

Katriina Nykopp |

Share Share Share
image description

Tuulettaren Sini Koskelainen, Johanna Kyykoski, Piia Säilynoja, Venla Ilona Blom

Rantapuisto piknikin ilmaiskonsertissa oli tänäkin vuonna musiikkia kaikille - niin lapsille kuin aikuisille. Minä kävin tutustumassa Tuuletar - yhtyeen keikkaan. Yhtye on ollut aiemmin minulle nimenä tuttu, mutta ainuttakaan biisiä en olisi osannut nimetä, tämän nolona myönnän! Nyt asia on korjattu ja saivat kyllä minusta intohimoisen ihailijan.

Tuuletar on suomalainen vocal folk hop - yhtye, joka yhdistelee musiikissaan kansanmusiikkia, mystiikkaa, urbaania sointia ja kokeilevaa musisointia. Tuuletar ei ole aivan perinteinen a cappella - yhtye vaan lisänä on iskevää beatboxausta. Naiset tekevät itse kaikki kappaleensa ja Tuuletar on maailmalla jo varsin suosittu. Yhtyeen laulu 'Alku' soi myös Game of Thronesin seiskakauden trailerissa.

Muistoja Tuulettaren keikalta!

Rantapuiston jopa tuskallisen kuumalla lavalla Tuuletar esitti hienon keikan, musiikkia molemmilta albumeilta. Minuun kolahti erityisesti 'Veela,' mutta liikutuin kyyneliin asti myös 'Kaipaava' - laulun aikana, joka oli keikan ainoa lainakappale.

Tällainen yhtye sopi upeasti Keiteleen rantaan, jossa luonto näyttää kauneinta an, ja Tuuletar tuo ja luo mystisen tilan ympärilleen. Kun sulki silmät, oli kuin olisi ollut yhtä jonkin ikiaikaisen voiman kanssa, jonka musiikki ja ympäröivä luonto saivat aikaan.

Katriina