Vierailulla Pro Nemuksessa

Matkailuinfon työntekijät: Riku, Eveliina, Tiina, Antti, Pihla ja Siiri |

Share Share Share
image description

Torstaina 11.7. me Visit Äänekosken matkailuinfon kesätyöntekijät pääsimme tutustumaan Metsä Groupin vierailukeskus Pro Nemukseen. Pro Nemus sijaitsee biotuotetehtaan yhteydessä. Vierailukeskuksessa pääsee tutustumaan myös muihin Metsä Groupin tehtaisiin, tuotteisiin sekä innovaatioihin.

Vierailun aluksi Pro Nemuksen oppaat esittelivät diaesityksen, sekä videoiden avulla pääpiirteet Metsä Groupin toiminnasta. Esityksen jälkeen saimme vapaasti kierrellä vierailukeskuksen erilaisilla pisteillä.

Yhdellä pisteellä oli mahdollisuus testata kosketusnäyttöjen avulla biotuotetehtaan toimintaa. Toisilta kosketusnäytöiltä sai lukea Äänekosken tehtaiden historiaa 1800-luvulta saakka. Eräältä näytöltä sai seurata, kuinka tuotteet kulkevat, kun ne lähtevät biotuotetehtaalta maailmalle.

Virtuaalinen tehdaskierros VR-laseilla

Yhdellä ehkä suosituimmista pisteistä sai testata VR-laseja. Laseilla pääsi virtuaaliselle tehdaskierrokselle. Vaihtoehtoina oli monta tehdasta, testasimme tietysti Äänekoskea. VR-lasit antoivat mielenkiintoisen ja laajan katsauksen tehtaaseen.

Opimme myös missä sellua ja kartonkia voi hyödyntää. Sellaisia tuotteita ovat esimerkiksi hammastahna, jossa on sellua, ja tuotepakkaukset, jotka on valmistettu kartongista. Näytillä oli myös muita tuotteita, jotka on valmistettu sellusta ja kartongista. 

Antti ja Siiri tutkivat Metsä Groupin logistiikkaketjua

Mikäli kiinnostuit Pro Nemus-vierailukeskuksesta, Äänekosken kaupungin vierailuajat ovat joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 17-19. Vierailukeskukselta löytyy myös aikoja 10-60 henkilön ryhmille, jolloin aika varataan jättämällä yhteydenottolomake. Tästä linkistä pääset ilmoittautumaan!

Vierailut ovat ilmaisia ja alaikäraja on 7-vuotta.