Vierailulla Äänekosken Taidemuseossa

Katriina Nykopp |

Share Share Share
image description

Äänekosken Taidemuseo sijaitsee idyllisessä ja viehättävässä puutalossa, jossa voi tuntea taide-elämysten lisäksi myös historian lehtien havinaa.

Bruno Granholmin suunnittelema villa on rakennettu 1900-luvun vaihteessa Hammarenin perheen taloksi, myöhemmin talo pilkottiin pienemmiksi asunnoiksi tehtaan insinöörejä ja heidän perheitään varten ja sitten vielä tehtaan toimistoksi. 2005 lähtien tiloissa on toiminut Taidemuseo. 

Äänekosken Taidemuseo ulkopuolelta

Taidemuseossa on pysyvä näyttely Toivo Parantaisen kokoelmista. Parantainen oli opettaja ja taiteen keräilijä, jonka kokoelma sisältää n 750 taideteosta. Museon toisella puolella näyttely vaihtuu kolme neljä kertaa vuodessa, teosten liittyessä aina jotenkin Äänekoskeen.

Paitsi että talo itsessään on lumoava, myös perusnäyttely on nautittava! Uskoisitko törmääväsi Hugo Simbergin tai Helene Schjerfbeckin töihin Äänekoskella? Sellaisia siellä kuitenkin on. Itse tuijottelin Simbergin Köynnöspoikaa asiaan kuuluvalla hartaudella hyvän tovin. Schjerfbeckin Reuterin perheelle tekemät Ex librikset kiinnostivat myös. Einar Reuterin, eli taidemaalari H. Ahtelan, maalaukset puhuttelivat seesteisyydellään. Pysyvässä näyttelyssä myös mm. Kalle Carlstedtin ja Erkki Tantun teoksia.

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, niin turistille kuin paikalliselle!

Lue lisää www.visitaanekoski.fi/museot ja Facebookissa Äänekosken Taidemuseo. 

Katriina