Vinkit syysloman viettoon Äänekoskella

|

Share Share Share
image description

Syysloma lähestyy jälleen ja Äänekoskella riittää syyslomalaisille monenlaista tekemistä, nähtävää ja koettavaa. Haluaisitko kokea jotain uutta vai rentoutua kiertämällä nähtävyyksiä? Alta löydät meidän Visit -lähettiläidemme vinkit syksylle! Elämyksiä ja toimintaa riittää koko lokakuulle, eikä kaikkea tarvitse mahduttaa yhdelle viikolle. 

Elämyksiä ja rauhoittumista

Syysloma on loistavaa aikaa viettää rentoutuen ja valmistautuen vuoden pimeimmän ajan tuloon. Rauhoittuminen pimenevissä illoissa kynttilöiden valossa tai nuotion äärellä antaa energiaa talvea varten. Äänekoskella on upeita mahdollisuuksia nauttia rauhoittavasta veden kohinasta, katsella ruskan värittämää maisemaa tai vaikka nauttia kulttuurista. Oletko kuullut Pro Nemuksesta? Metsän vierailukeskus tarjoaa eri aisteille upean tutkimusretken metsäteollisuuden mahdollisuuksiin nykyteknologian avulla.

Luonnonhelmaan rentoutumaan

Syksyn raikkaassa ilmassa on mukava viettää aikaa luonnossa. Pakkaa retkieväät mukaan ja suuntaa upeisiin maisemiin vesistöjen äärelle. Äänekoskella on useita ilmaisessa käytössä olevia laavuja sekä näkötorneja, joissa voit hengähtää retken aikana. Lue Sinin ja Peten vinkit parhaista lähiretkeily paikoista täältä! Puhtaista metsistä voit löytää suppilovahveroita sekä puolukoita ja vesistöistä voit onkia esimerkiksi ahvenia. Itse hankittu saalis maistuu aina maukkaammalta, kuin kaupan hyllystä haettuna.

Vinkki! Oletko tutustunut Sumiaisten hitonhautaan ja Laulavan Mörön luontopolkuun tai kuunnellut kosken pauhua Kapeenniemen virkistysalueella?

Uusi laji!

Syksy on loistavaa aikaa uuden harrastuksen aloittamiseen. Esimerkiksi frisbeegolf on edullinen sekä matalan kynnyksen harrastus kaiken ikäisille. Frisbeegolfratoja löytyy Äänekosken jokaisesta taajamasta ja niissä saat ajan kulumaan huomaamatta. Askelia kertyy ja kunto nousee huomaamatta, kun koko perhe kilpailee yhdessä leikkimielisesti uuden lajin parissa. Lue Visit -lähettiläämme Miran esittely alueemme radoista täältä!

Käy testaamassa myös kaupungin liikuntapaikat! Äänekoskelta löydät toiminnallisia puistoja sekä leikkipuistoja, joissa voit harjoitella, vaikka tasapainoa ja intoutua mitä mielikuvituksellisimpiin leikkeihin. Lähiliikuntapaikoissa voit lenkin ohessa huolehtia koko vartalon liikuntakyvystä ja lihaskunnosta. Sykettä voi ulkona nostaa myös kaupungin useissa kuntoportaissa. Luet Visit -lähettiläämme Ellan vinkit harjoitteluun täältä! Koko perheen kanssa on mukava myös pulahtaa uimaan tai nauttia löylyistä Äänekosken kahdessa uimahallissa, jotka ovat auki myös syyslomaviikolla.

Aina ei ole pakko olla ulkona

Jos ulkona sataa, sisätiloissakin on mukavasti tekemistä! Elokuva teatteri Kino Hirvi ja Pankkari Bowling tarjoavat ajanvietettä silloinkin, kun ulkona olo ei onnistu. Oletko jo tutustunut Äänekosken museoihin? Suolahden Wanhalla Asemalla voit tutustua lättähattujuniin ja ihastella kulttuurihistoriallisesti merkittävää aluetta. Äänekosken taidemuseolla on perusnäyttelyn lisäksi esillä vaihtuva näyttely Valon maailma - Vladimir Borodin (1941-2021). Borodin oli maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu taidemaalari, joka vieraili usein myös Äänekoskella. Valon maailma -näyttely on mielenkiintoinen katsaus Vladimir Borodinin laajaan ja monipuoliseen tuotantoon useamman vuosikymmenen ajalta.  Muita tutustumisen arvoisia ajankohtaisia tapahtumia löydät tapahtumakalenteristamme.

3.11. Järjestetään avoin vuoro vierailukeskus Pro Nemukseen, jossa voit ihastella mitä kaikkea puusta voidaan tehdä. Yhdistämällä virtuaalitodellisuutta, aitoa luontoa ja elämyksellisyyttä Pro Nemus kertoo metsäteollisuuden mahdollisuuksista ja siitä, kuinka suomalainen puu muuntuu erilaisiksi tuotteiksi. Vierailusta voit lukea lisää täältä ja ilmoittautua mukaan täältä!

Tutustu kaupunkiin linssin takaa

Oletko kiinnostunut valokuvaamisesta? Äänekoskella on lukuisia luontokuvaamiseen erinomaisesti sopivia kohteita ja ruska-aikaan maisemat ovat kuvauksellisia kaikkialla. Äänekosken ominaispiirteisiin kuuluvat vesistöt ja sillat. Erilaisia siltoja on ikuistettu moniin kuviin ja niitä onkin mielenkiintoista kuvata useista kuvakulmista eri vuorokauden- ja vuodenaikoihin. Myös näkötorneista saat upeita maisemakuvia korkeuksista. Ota mielestäsi kuva kuvauksellisimmasta kohdasta Äänekoskella ja merkitse @visit_aanekoski niin jaamme kuvasi sosiaalisen median kanavissamme.

Tässä vielä Visit -lähettiläidemme vinkit syyslomalle!

Koirien kanssa ulkoilu lähimetsissä ja mökillä sekä koirapuistossa käyminen. -Milla

Keräämään suppilovahveroita metsään ja sen jälkeen porkkanapiirakka Wilhelmiinaan. -Ella

Neulominen ja lenkkeily, lähimetsissä retkeily. - Miia

Kiireetön paikallisissa kahviloissa hengailu. -SinijaPete

Maastopyöräily. -Simo

Keilaaminen ja uiminen. Lisäksi lapset käy skeittaamassa varmasti kavereiden kanssa paljon, jos säät suosii. Metsäretki voi olla myös ohjelmassa. - Iida

Neulominen! -Outi

Rentouttavaa syyslomaa kaikille!