Tartsan ja muoviviidakko rantautui Äänekoskelle

|

Share Share Share
image description

Kartano Kievarin kesäteatteri ilahduttaa koko perheen näytelmillä vielä elokuussakin, kun lavalla nähdään Jyväskyläläisen teatterin Teatterikoneen Tartsan ja muoviviidakko. Tarina on tuttu, mutta ympäristö on muuttunut. Lavasteissa näkyy pressuja, muovia ja pulloja. Sillä olemme muovisaarella, jossa uuden ajan Tartsan (Aaro Vuotila) elää eristyksessä muusta maailmasta vaalien isänsä Lordi Harmaalämmön perintöä. Saarelle saapuvat yllättäen ilmastotutkija Meeri Pöly (Minna Tuomanen) ja hänen lemmikkirottansa Rottis (Tanja Drabczyk).

Näytelmässä tartutaan vakavaan aiheeseen, muovijätteeseen ja merten saastuttamiseen mutta ei saarnaamalla eikä pelottelemalla. Näytelmä on musiikkipitoinen ja viihdyttävä. Vauhtiakin riittää kuten Tartsan-seikkailussa kuuluukin.

Teatterikoneen näytelmät ja niiden musiikki ovat pääasiassa näyttelijöiden omaa käsialaa. Näin myös tässäkin tapauksessa, näytelmän teksti ja musiikki ovat Aaro Vuotilan toteuttamia. Vuotila kertoikin, että ensimmäiseksi syntyi tarve ottaa kantaa muovijäteongelmaan sekä nimi Tartsan ja muoviviidakko. Tarina nimen ympärillä alkoi muovautua ja syksyllä 2019 näytelmä sai ensi-iltansa Teatterikoneen omassa tilassa Juomatehtaan studiolla, Jyväskylässä. Näytelmä sopii kirjaimellisesti kaiken ikäisille. Jyväskylän ennakkonäytöksen yleisönä olivat lukiolaiset ja nuorin katsoja on ollut vuorostaan 1-vuotias.

Kesäteatteriversiossa tarina koki muutoksia. Käsinukkena aiemmin ollut Rottis oli isompaan tilaan liian pieni. Ihmeellinen muodonmuutos tapahtui ja se kasvoi kokonaiseksi näyttelijäksi. Kesäteatterin versiossa Rottiksena nähdään Tanja Drabczyk. Ohjaaja Annu Sankilampi näkee sen mahdollisuutena ja rikkautena. Tulee uusia näkemyksiä ja ulottuvuuksia.Näytelmän tarkoitus on korostaa toivoa ja pienten tekojen suurta merkitystä. Niin muovillakin voi olla uusi mahdollisuus, jos sitä kierrättää. Silloin roskasta voi tulla aarre. Villein unelma muovin uusiokäytöstä on näytelmässä muoviruokakone.

Tervetuloa viihtymään koko perheen voimiin! Ensi-ilta Kartano Kievarin kesäteatterissa perjantaina 14.8 klo 18. Esityskausi jatkuu 30. päivä elokuuta saakka.

Elämyksellisiä Teatterihetkiä!

Lippuja ja esitysaikoja pääset katsomaan Kievarin Kesäteatterin sivuilta

Olga - Sonic Poetry