Sinin ja Peten vuosi lähettiläänä

Sini Kaapro-Lindenberg ja Peter Lindenberg |

Share Share Share
image description

"Me ollaan Sini ja Pete, sellainen tavallinen Äänekoskelainen pariskunta. Toisemme löydettiin reilu viisi vuotta sitten ja häitä tanssittiin viime syksynä Matilan virralla. Talouteen kuulu myös kaksi kissaa Matti ja Teppo. Kesäisin pihapiiriin kuuluu siilejä ja tammenterhoja kätkevä orava, kesäiltojen ilmatilaa vartioi lepakkopariskunta." Näin Sini ja Pete esittelivät itsensä Toukokuussa 2019, kun heidät valittiin ensimmäiseen somelähettiläs porukkaan. 

Meidän vuosi oli antoisa ja tapahtumarikas. Lähettiläinä teimme meille mielekkäistä asioista sisältöä useista eri paikoista. Kuvausharrastuksen myötä ollaan koluttu kameran kanssa pitkin ja poikin ojanpohjia ja kivenkoloja, kuvia onkin kertynyt 280 Gt verran! Olemme päässeet toimimaan upeiden/ luovien/ taitavien/ kyvykkäiden/ innovatiivisten/ positiivisten ihmisten kanssa! 

On ollut hienoa huomata, että omilla kotikulmilla on äärimmäisen paljon osaamista, tehdään pyyteetöntä yhteistyötä. Seutukunnalla on paljon aktiivisia ihmisiä, joilla on tahto kehittyä ja parantaa meidän kaikkien elämänlaatua kotikunnassa. Erityiskiitoksen haluamme antaa Niskanen Oy:lle, Kartano Kievarille, Kokon puutarhalle ja S-market Äänekoskelle hedelmällisestä yhteistyöstä! 

Luonto on tärkeä osa meidän arkea ja näinollen omannäköisemme sisällön pääaihe. Lähettiläsaikana löysimme monta uutta retkeilypaikkaa ja upeaa luontoa Ääneseudulta. Poluilla olemme kohdanneet niin paikallisia ja myös ulkopaikkakuntalaisia ihmisiä ja juttujen aiheita on riittänyt. 

Koskelassa pääsimme pitämään kurssia lähiretkeilystä, joka täyttyi ilmoittautuneista. Ihan mahtavaa, että paikkakunnalla on näin paljon retkeilystä kiinnostuneita! Vaikka retkeily oli pääaiheemme, sisältöä tuotimme myös tapahtumista: Shake 19, KuusYsäriRoute 69`Meeting, Keitelejazz, E4 Kesäteatteri Kartano Kievarilla - Mies joka tiesi liikaa, Kylältä kylälle- tapahtuma, Pankkarin avajaiset, Halloween kävely Suolahdessa, Kyläläisten pitämä kuutamoilta, StandUp Kartano Kievarilla, Pro Nemus- vierailukeskus, Visit Äänekoski- jahti, Koskelan Bokachi-ilta. Lisäksi vierailimme meille uusissa kohteissa ja tehtiin vähän kaikenlaista, tapailtiin ihmisiä... Tutustuimme Suolahdessa veturitalliin. Haastateltiin erilaisia ihmisiä. Pääsimme esittelemään yläasteelaisille Visit Äänekosken toimintaa. Vierailimme matkailutapahtumissa. Taidemuseolla ihastelimme taitavaa käsityötä. Koeajettiin autoa. Lehtihaastattelussakin olimme muutamia kertoja. Tutustuttiin Ääneseudulla eri kyliin. Pokella tutustuimme uusiin opintoihin. Pidimme kurssia Koskelassa. Tutustuimme Kiinan keihäsmaajoukkueeseen. 

Lähettiläisyyden aikana kyläyhteisöjen työ ja ponnistukset on tulleet hyvin esille. Suuri kiitos teille! Teette paljon monelle näkymätöntä, monipuolista ja vaativaa työtä. Esimerkiksi Laulavan Mörön polulle ovat aina kaikki olleet tervetulleita ja kohteen ylläpito on ollut huippuluokkaa. Suuri kiitos myös seuraajille! Meidän lähtökohta oli luoda sisältöä ja uusi retkeilykokemus edes yhdelle ihmiselle, mutta teitä onkin jo ihan hirmu paljon! Parasta on kun kanssa ihmiset ovat tulleet kertomaan retkipaikoista ja retkeilystä. Ihan äärimmäisen upeaa! Moikataan kun tavataan. Meidät löytää edelleen Facebookista sinijapete ja Instagramista sini&pete ja retkeily jatkuu. 

Nyt on aika tehdä tilaa uusille lähettiläille! Kiitos koko meidän porukalle mukavasta vuodesta ja yhteistyöstä :) Viimeisin ja tärkein kiitos kuuluu Saanalle, hän on ollut koko porukan ”äiti”. Saana mahdollisti tämän kaiken ja antoi meille luvan temmeltää, ja niinhän Me teimme! P.s. MUISTETAANHAN PITÄÄ MEIDÄN UPEASTA LUONNOSTA HYVÄÄ HUOLTA! Viedään omat roskat mukana ja noudatetaan turvallista kulkemista luonnossa.

Hyvää kevättä ja kiitos kaikille mukana eläjille - Sini ja Pete