Nuorelta nuorille - kesäpäivän aktiviteetit Äänekoskella

Anna Inkeroinen |

Share Share Share
image description

Viimein koulut ovat päättyneet ja loma alkanut. Mielestäni kesäloma on mahdollisuus tehdä sitä, mikä miellyttää - tai olla tekemättä. Tämä lista on tarkoitettu niille päiville, kun mielesi janoaa tekemistä. Ja mikä parasta, kaikki listan aktiviteetit löytyvät ihan tästä läheltä. 

Pssstt! Monista listan maksullisista aktiviteeteista saa opiskelija-alennusta, kannattaa olla tarkkana!

Näin saat kesän kulumaan Äänekoskella

Äänekosken kesä on täynnä kaiken ikäisille suunnattuja tapahtumia ja aktiviteettien osalta mielikuvitus on rajana. Lue alta äänekoskelaisen nuoren Anna Inkeroisen vinkit kesälle!

Koe kulttuuria

Kesäkausi on kulttuurin kokemiseen täydellinen aika. Kulttuuriin tutustuminen on hyvää tekemistä niin yksin kuin yhdessä. Äänekoskella pääseekin kesän aikana tutustumaan esimerkiksi musiikkiin, erilaisiin näyttelyihin ja teattereihin.

Kulttuuria kuullaan ja nähdään Äänekosken kesässä esimerkiksi viime vuonna tutuksi tulleilla Ääniä-festivaaleilla. Tänä heinäkuussa Ääniä-festivaaleilla nähdään paikallisten lahjakkuuksien lisäksi muun muassa Yona, Shakkii ja Pessa. Tapahtuma järjestetään 27-31.7.2022 välisenä aikana. 

Muita mahdollisuuksia kokea kulttuurin havinaa on Kartano Kievarin kesäteatteri, jossa nähdään tänä kesänä Teatteri Eurooppa Neljän Simpauttaja. Kuvataidetta saa kokea Äänekosken kirjaston Hoikkasalissa, jossa on kesäkuun loppuun asti nähtävillä Nina Inkeriläisen taidenäyttely. Äänekosken taidemuseossa on nähtävillä kuvanveistäjä, yhteisötaiteilija Jaana Bombinin 30-vuotisjuhlanäyttely. Historiasta kiinnostuneille täydellinen näyttely on Äänekosken keskustaan kesän ajaksi avattu Mikko Niskasesta kertova Mikon Matkassa -näyttely.

Ajankohtaiset tiedot tapahtumista löydät täältä.

Piknik kuuluu kesään

Piknik on täydellinen tapa viettää aurinkoista kesäpäivää. Hyvää ruokaa, ulkoilmasta nauttimista ja rentoa yhdessäoloa on mahdollista toteuttaa monella tapaa. Piknik onkin loistava tapa koota ystävät lyhyelläkin suunnittelulla yhteen. Kokoonnu ystäviesi kanssa keskelle vihreää puistoaluetta tai istahtakaa laiturille.  

Mitä evääksi kesäpiknikille? Tee eväät kotona itse tai hae ruoat helposti mukaasi jostakin ruokapaikasta. Äänekosken keskustasta löydät muun muassa Willen, Wilhelmiinan sekä Asian Street Food by Saran, josta voit napata piknik herkut helposti mukaan take away -ruokana. 

Kesäiset liikuntamahdollisuudet

Äänekoskelta löydät monipuoliset liikuntamahdollisuudet, kun kehosi niitä kaipaa. Myös Suomen kesän sateisille päiville löytyy liikunnallisia aktiviteetteja. Ääneseudulta löydät hyvät puitteet esimerkiksi frisbeegolfiin, uimiseen, skeittaukseen ja skoottaamiseen sekä keilaukseen

Frisbeeratoja on Äänekoskella monta ja ne sijaitsevat eripuolilla Äänekoskea. Kokonaisuudessaan Äänekoskella on lähes 100 frisbeegolf väylää. Otatko kesän tavoitteeksi käydä ne kaikki läpi? Huom! Löydät myös ratakohtaiset esittelyt Visit Äänekosken sivuilta.

Kun kesäpäivän aurinko käy liian paahtavaksi, on virkistäydyttyvä uimalla. Kaupungin alueella on 13 yleistä uimarantaa, jossa voit pulahtaa viileään veteen. Rantapuiston uimarannan sekä Suojärven uimarannan läheisyydessä on myös beachvolley-kenttä. Jos mieli tekee uimaan sateisena päivänä, on ratkaisuna uimahalli. Äänekosken kahdesta uimahallista Äänekosken VesiVelho on auki heinäkuun alkuun saakka. 

Skeittaamisen ja skoottaamisen harrastamiseen löytyy mahdollisuudet Suolahdessa ja Äänekoskella. Huuhan perhepuistoon valmistui skeittipuiston lisäksi kauan toivottu  asfalttipintainen Pump Track -rata.