Äänekoski

Äänekosken kaupungin ydinkeskusta sijaitsee saarella. Se on todellinen kävelykeskusta. Kauppakeskukset, kivijalkaliikkeet ja kahvilat ovat keskittyneet tiiviille alueelle. Ostosten tekeminen käy helposti ja tekemistä riittää.

Äänekosken keskusta houkuttelee myös runsaalla kulttuuritarjonnallaan. Musiikkipitoiset tapahtumat täyttävät Rantapuiston kesäisin ja Painotalo mukautuu erilaisiin taidetapahtumiin ympäri vuoden.

Suositun Teatteri Eurooppa Neljän esityksiin kannattaa varata liput etukäteen. Kaupungin taidemuseossa voit hengähtää hetken ja ihastella vaihtuvia näyttelyitä. Monitoimihalli Pankkari tarjoaa hienot puitteet urheilulle, messuille ja muille tapahtumille.

Suolahti

Vahva teollisuustaajama vaalii menneisyyttään. Suolahden Wanha Asema tarjoaa aikamatkan reilun sadan vuoden taakse. Sinne kokoontuvat niin höyryjunat kuin höyrylaivatkin. Matkaan pääsee myös nostalgisella lättähattujunalla.

Kuopiontien numerosta nimensä napannut Route 69-tapahtuma rymistelee keskikesällä muhevalla rockilla. Urheilutapahtumissa tiivistyy suolahtelaishurmos. Sen voi kokea vaikkapa jäähallissa tai yleisurheilukatsomossa.

Suolahden kyläesittely

Konginkangas

Konginkangas on vanhinta Äänekoskea – ainakin jos puhutaan sivistyksestä. Maakunnan ensimmäinen kansakoulu aloitti toimintansa Konginkankaalla vuonna 1867. 

Aktiivinen kylä arvostaa menneisyyttään. Kotiseutukerho Kömin Killan kotiseutumuseossa on havainnollisesti esillä maa- ja metsätalouteen liittyviä esineitä. Kalevala Koru on valmistanut rautakautisen löydön mallin mukaisen Konginkangas-rintasoljen. 

Konginkankaan kesäpäivät -tapahtuma kokoaa omat, naapurit ja vieraat viihtymään ja nauttimaan. Liimattalan kylän vetonauloja ovat Kömin teatteri sekä hevoshullut yhteen kokoava ravirata.

Konginkankaan kyläesittely

Sumiainen

Sumiainen lyö matkailijalle pöytään neljä ässää: vaihtelevan luonnon, tärkeilemättömät ihmiset ja tunnelman, vahvan ja avoimen kylähengen sekä persoonalliset tapahtumat.

Sympaattinen La Kala -ooppera kansainvälisine vieraineen, yhteen kaappiin ahdettu kyläkauppa ja maailman pienin rautalankafestivaali ovat asioita, joita et muualta löydä. Kotileipureiden ja käsityöläisten kesäpuoti Aittatori tarjoaa aidot maut ja vaikkapa tuoreet pullakahvit.

Saarikkaan kylätalo pururatoineen antaa monia mahdollisuuksia liikunnan harrastajille. Rautionmäen Köyhyydenkylässä arvostetaan vanhan ajan elämää, käsityöläisyyttä ja tarvekaluja. Saunoa voi savusaunassa ja nukkua vaikka korsussa.

Sumiaisten kyläesittely

Koivisto

Koivisto on kylä, jonka elämänrytmiä sävyttää aina melkoinen innostus. Kun johonkin tartutaan, se tehdään rivakasti, iloisella mielellä ja maaliin saakka. Olipa kysymyksessä kylätoiminta tai vaikka koripallo. 

Koiviston kyläesittely

Hietama

Suojoen maisemissa Hietamalla kulttuuri kukkii läpi vuoden ja antaa voimaa arkeen. Harrastaja- ja ammattiteattereiden esityksistä tullaan hakemaan virkistystä kauempaakin. Vanhan kartanon parketti vetää väkeä tanssin pyörteisiin.

Hietaman kyläesittely

Honkola

Honkola on yhä puhdasta maanviljelysaluetta, vaikka ei päätieltä katsoen uskoisi. Hyvät tieyhteydet takaavat vetovoiman. Honkolassa ollaan vähän kuin kaiken keskipisteessä, mutta silti omassa rauhassa.

Honkolan kyläesittely

Mämme

Mämmellä asutaan vehmaiden järvien syleilyssä. Mämmen kylän halkova Nelostie tuo mukanaan tuhansia ohikulkijoita päivittäin. Kylällä vaalitaan menneen ajan hyviä tapoja kyläkirjaston, kyläiltojen ja ompeluseuran kootessa väkeä yhteen.

Mämmen kyläesittely