#hiddenaanekoski 2.0 lähettiläiden esittely!

hiddenlähettiläät |

Share Share Share
image description

Tänä vuonna #hiddenaanekoski lähettiläiksi valikoitui seitsemän uutta ja positiivista äänekoskelaista. Näitä inspiroivia tarinoita päästään seuraamaan täällä blogin puolella sekä eri sosiaalisen median kanavissa. Tutustu kaikkiin lähettiläisiin tässä blogitekstissä ja laita uudet tilit seurantaan!

Heidi Hämäläinen

Hei! Olen Heidi Hämäläinen, 40 vuotias uusioperheen äiti. Lapsia on viisi ja he ovat iältään 1-19 vuotta. Perheen isäntä on paljasjalkainen Äänekoskelainen ja minä olen muuttanut Äänekoskelle v. 2004 Kanta-Hämeestä. Aviomies 40v. toimii päivätyössä puusepän työtehtävissä. Minä olen koulutukseltani lähihoitaja ja toimin vuorotyössä perustason ensihoitajana.

Valokuvaus on ollut lähellä sydäntäni jo toistakymmentä vuotta. Toteutan kuvaamista tilanteen mukaan joko järeällä järjestyskameralla, pienellä peilittömällä minijärkkärillä tai ihan kännykällä. Muita harrastuksiani arjen ja työssäkäynnin sallimissa rajoissa ovat mm. ulkoilu perheen kanssa tai yksin, lukeminen ja neulonta. Perheen kaksi koiraa järjestävät myös omalla tavallaan harrastuksia.

Tarjoan #hiddenäänekoski lähettiläänä näkökulmaa perusduunareiden perhearkeen. Mitä milloinkin nyt sattuu tilanteen päällä olemaan. Välillä käydään luonnossa retkeilemässä, on siivouspäiviä ja usein joutuu miettimään mitä tänään syötäisiin. Tulee Juhannus, tulee Joulu ja kaikki siltä väliltä.

#hiddenaanekoski -lähettiläs Heidi Hämäläinen koiransa kanssa

Terkuin Heidi Hämäläinen - löydät minut Instagramissa @heidimaria_h

Simo

Moikka! Olen Simo Terävä, 21-vuotias Äänekoskelainen. Asun Äänekosken keskustan tuntumassa tyttöystäväni ja koirani kanssa. Aloitin maastopyöräilyn 9-vuotiaana, jossa kilpailen nykyisin tavoitteellisesti kansallisella tasolla. Haluan tuoda sosiaalisessa mediassa esille, kuinka kaunis ja upea Äänekosken luonto ja sen tarjoamat liikuntamahdollisuudet ovat. Äänekoskella on helppo lähteä liikkumaan luontoon ja toivonkin, että somepäivityksilläni saan ihmiset entistä tietoisemmaksi upeista kohteista luonnossa. Maastopyöräilyn lisäksi nautin ulkoilusta koiramme kanssa ja käymme paljon retkeilemässä esimerkiksi Äänemäessä ja Mörköpolulla

Simo Terävä pyörän selässä

Terveisin Simo Terävä - ota minut seurantaan Instagramissa @simoterava

Anniina

Olen kiertänyt miltei vuosikymmenen ympäri Suomea opiskelujen ja töiden perässä, mutta nyt on aika palata kotiin. Vuodet pohjoisessa opettivat minut kysymään itseltäni, mistä olen pois. Samalla opin arvostamaan myös keskisuomalaisia juuriani. Muutaman viikon päästä pakkaan kamppeeni jälleen kerran muuttolaatikoihin, kun minusta tulee paluumuuttaja Äänekoskelle. 

Pyrin pitämään jalat sopivasti maassa ja samalla fiilistelemään elämää. Saatan pysähtyä kiinnostavan tekstipätkän, musiikin tai maiseman äärelle pitkäksikin aikaa. Aikani kuluksi usein luen tai lähden luontoon kameran kanssa. Toisinaan kuvaan ei saa tallennettua kaikkea. Silloin tartun kynään ja kirjoitan tunnelmia muistiin. On kiinnostavaa tarkastella omaa kotikaupunkia muuttajan näkökulmasta. Samalla tuntuu kuitenkin erityisen mukavalta, että tällä kertaa kaupunki on jo ennestään tuttu. Tervetuloa seuraamaan, miltä Äänekoski näyttää minun silmin. 

Anniina Hetesuo

Terveisin Anniina Hetesuo - Minut löytää Instagramista nimellä @annhetes

Amelia

Hei! Minun nimeni on Amelia Turunen. Olen 13-vuotias tyttö Äänekosken Mämmenkylältä ja syksyllä menen 8. luokalle Koulunmäen yhtenäiskoulussa. Minulla on vanhempien lisäksi neljä pikkusiskoa sekä perheeseeni kuuluu kääpiöluppakani. Luonteeltani olen Iloinen, aktiivinen ja energinen. Harrastuksiini kuuluu Äänekoskella teatteri varjolapsissa, katutanssi koskelassa sekä Jyväskylässä cheerleading JSA. Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla paljon,retkeillä erilaisissa paikoissa, pomppia trampoliinilla, touhuilla kanini kanssa ja olla kavereiden kanssa. Käytän somea aktiivisesti ja tykkään esimerkiksi kuvailla tiktok tanssivideoita.

Amelia Turunen Naarakosken rannalla

Terveisin Amelia Turunen - Kuvassa olen retkellä Naarakoskella perheeni kanssa. Olen Instagramissa @mammentytto ja tiktokissa .amppa

Riitta

Moikka, olen Riitta ja tulin Äänekoskelle lähes 11 vuotta sitten. Ensimmäiset 4 vuotta vietin Suolahdessa, josta opintojen jälkeen siirryin siltojen toiselle puolelle, Äänekosken taajamaan. Koskaan en ajatellut tänne jäädä, mutta tällä hetkellä en kyllä osaisi kuvitella muualla olevanikaan.

Toki silloin tällöin täytyy käydä tutkimassa muitakin maisemia, ja viime vuosina onkin tullut matkusteltua jonkin verran. Matkailu kiinnostaa siis paljon, ja aloitinkin viime syksynä monimuoto-opinnot Savonian ammattikorkeakoulussa, tavoitteena valmistua restonomiksi.

Minua kiinnostaa ekologisuus ja eettisyys, joita yritän tuoda myös somessani esiin arjen keskellä. Ilmastonmuutos koskettaa meitä kaikkia, mutta ympäristöystävällisten tekojen ei tarvitse ole rakettitiedettä. Tiedän kyllä, ettei kukaan voi muuttaa yksin maailmaa, mutta uskon siihen, että pienillä teoillamme voimme edesauttaa muutosta kohti parempaa.

Hidden Äänekoski -lähettiläänä olen ollut vuoden alusta lähtien, enkä ole ihan varma, miten tähän hommaan tuli edes eksyttyä. Sen tiedän, että Sinillä ja Petellä on osuutensa asiassa, ja jotenkin yhtäkkiä olin mukana hommassa. Tänä keväänä olen ehtinyt mukaan jo toiseen Hidden Äänekoski -jahtiin sekä kirjoittelemaan pari päivitystä blogiinkin.

Jatkan vielä uusien lähettiläiden kanssa, ja onkin kiva päästä nyt näkemään millaisia uusia tyyppejä ja ideoita tulee mukaan. Nyt kun kesä on ihan just täällä ja tilanne melko poikkeuksellinen, uskon, että paikalliset kaipaavatkin uusia vinkkejä nähdä ja kokea lähialue.

Riitta Koivisto

Terveisin Riitta Koivisto - Minut löytää Instassa @luonnollisestiparempi

Siiri

Hei! Olen Siiri Lamminniemi olen peruskoulun päättävä nuori, pidän valokuvaamisesta ja tykkään käydä pyöräilemässä :) On mukava käydä kavereiden kanssa pyöräilemässä ja ottamassa kuvia. Pidän myös hevosurheilusta, on mukava päästä mukaan Hiddenaanekoski porukkaan.

Siiri Lamminniemi

Terkuin Siiri Lamminniemi - Minut löydät Instasta @sunset_and_nature_photos ja tiktokissa siiriiiqq_

Olga Kolari

Moikka! Olen Olga Kolari, äänekoskelainen runoilija ja muusikko. Olen multi-instrumentalisti, soitan mm. pianoa, kanteletta, alttoviulua ja harppua. Kanteleiden joukossa Keski-Suomen oma malli on minulle rakas ja Kari Dahlblomin elämäntyö sen parissa tärkeä esikuva. Käytössäni on myös Keski-Suomen ainoa yksityiskäytössä oleva konserttirappu. Minua kiinnostavat paikallisuus ja keskisuomalainen perinnemusiikki osana laajempia elämyksiä (luonto, lähiruoka, rakennus- ja käsityöperinne). 

HiddenÄänekoski-lähettiläänä aion vierailla kanteleen kanssa erilaisissa perinneympäristöissä sekä sään salliessa luontopoluilla ja lähimetsissä. Jokaisessa paikassa voi improvisoida omaa, juuri sen hetken ainutlaatuista musiikkia. Runoilijana luontolyriikka on minulle tärkeä laji ja kotikaupungin maisemat tärkeä innoittaja. Haluan perustaa uuden runoblogin jossa kirjoittaisin runoja eri paikoissa Äänekoskella ja kertoisin samalla missä runo on kirjoitettu. 

Minua kiinnostaa käyttää runoutta ja musiikkia osana aitoa paikallista kokemusta, the Central Finland experience. Asun viheralueella Hietamalla joten kylät ja maaseutu ovat lähellä sydäntäni. Osaan arvostaa luontoa ja tilaa jotka eivät ole suurkaupungissa asuneelle itsestään selvyyksiä ja huomaan herkästi asiat jotka ovat täällä hyvin. Kahden lasten äitinä olen kiinnostunut lapsille sopivista aktiviteeteistä, koko perheen kyläpäivistä ja markkinoista, koko perheen retkikohteista ja lasten kulttuurista. Hidden Äänekoski- lähettiläänä haluan huomioida lapsiperheille suunnattuja ja lapsiystävällisiä kohteita ja palveluja

Olga Kolari kanteleensa kanssa

Terveisin Olga Kolari - Olen Youtubessa Olga Kolari ja Facebookissa sonicpoet