Majoitus ja Kalastus Vonkaleen vastaisku koronan tuomiin rajoituksiin

Antti Venninen - Majoitus ja Kalastus Vonkale Oy |

Share Share Share
image description

Kun tammi-helmikuussa alkoi Kiinasta kantautua uutisia vakavasta hengitysteitse tarttuvasta viruksesta, ei meistä varmasti monikaan osannut aavistaa, kuinka paljon se tulee elämäämme vaikuttamaan ja millä aikataululla.

Nyt muutaman kuukauden kuluttua kodeissa ja työpaikoilla on ehditty selvitä alkujärkytyksestä ja paneutua niihin asioihin, jotka vielä ovat omissa käsissä. Me Vonkaleessa olemme käyttäneet vapautuneen ajan hyödyksemme ja siistineet metsää, laajentaneet jo olemassa olevaa luontopolkua ja saaneet tehtyä hyvän määrän polttopuita tulevaa talvea varten. Mökkien perusteelliset suursiivoukset alkavat olla loppusuoralla. Päätimme myös hyvää hygieniatasoa ylläpitääksemme tarjota toistaiseksi vuokralaisille liinavaatteet ja pyyhkeet talon puolesta. Vieraiden vastaanottaminen alueen esittelyineen on nyt hoidettu turvallisen välimatkan päästä ja maksaminen sovitusti laskulla.

Luontopolun kunnostus on jo loppusuoralla.

Opastettujen kalastusmatkojen osalta olemme peruneet kevään kalastusretket Suomen kalastusopaskillan suosituksesta. Toivottavasti pian, jo kesällä, pääsisimme asiakkaidemme kanssa perehtymään vaikkapa jigikalastuksen saloihin! Nyt keväällä onkin ollut aikaa treenata uusia kalapaikkoja tulevien retkien varalle. Kalastaessa pystyy nauttimaan luonnon tarjoamasta rauhasta, keskittymään täysin siihen hetkeen -ja unohtamaan ajatuksistaan taloudelliset ym. huolet.

Opasveneen virkaa hoitaa Sun Tracker Fishin Barge 24 Dlx-katamaraani kalastuslautta.

Olemme halunneet mahdollistaa turvallisen luonnossa liikkumisen paikkakuntalaisille perheille tarjoamalla heille veloituksetta laavumme polttopuineen käyttöönsä. Näitä yksityisiä laavuvuoroja onkin mukavasti käytetty ja niitä voi edelleenkin varata :)

Pääsiäisen aikaan kätkimme pieniä yllätyksiä ympäri Äänekoskea. Maakuntakierros ja vihjeiden keksiminen piilojen löytämiseksi oli mukavaa vaihtelua omaankin arkeen. Kaikki piilot ilmoitettiin löytyneiksi melko pian vihjeiden julkaisemisen jälkeen. Saamamme hyvän palautteen vuoksi päätimmekin tehdä tästä perinteen.

llmakuvaa venevajasta viime kesältä.

Kesä on jo kulman takana. Mökeissämme on vielä tilaa luontoa ja rauhaa arvostaville asiakkaille. Souturetki lähisaareen, patikointi metsässä tai onkiminen rantakivellä istuskellen rentouttaa ja antaa voimia arjen keskellä.

On ollut mukava huomata, kuinka täällä Äänekoskella on tartuttu koronan tuomiin haasteisiin mm. huomioimalla riskiryhmäläisiä kauppojen pidennetyillä aukioloajoilla. Koulujen ollessa suljettuina on lapsiperheiden arjen helpottamiseksi tarjottu valmiit, lämmitettävät koululounaat terveellisine lisukkeineen. Näitä esimerkkejä olisi paljon muitakin. Tässä kaupungissa on hyvä asua ja elää.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme myös Instagramissa: vonkalefishing ja Facebookissa Majoitus ja Kalastus Vonkale Oy

Hyvää kevättä kaikille - Antti Venninen - Majoitus ja Kalastus Vonkale Oy