Lähiretkelle Äänekoskelle

Peter Lindenberg ja Sini Kaapro-Lindenberg |

Share Share Share
image description

Äänekoskella pääset nauttimaan luonnosta helposti ja monin eri tavoin! Keräsimme vinkkejä nopeasti nuotion ääreen haluaville. Joskus työpäivän jälkeen on ihana istahtaa luonnon helmaan ja nauttia eväät nuotion äärellä. Retki lasten kanssa onnistuu mukavasti, kun matka on lyhyt ja alueelta löytyy kaikkea ihmeteltävää. Tässä kuusi helposti saavutettavaa nuotio- ja laavupaikkaa.

Maksuttomia elämyksiä lähellä

Äänekosken laavu- ja nuotiopaikkojen käyttäminen on ilmaista. Useimmissa paikoissa on valmiina polttopuut ja välineet esimerkiksi makkaranpaistoon. Muistathan olla varovainen tulen kanssa sekä viedä roskat mukanasi pois. Näin toimiessasi, myös seuraavien retkeilijöiden on mukava hengähtää hetkeksi nauttimaan eväitä. Vinkki! Lähiretkeily on mukavaa myös pimeän aikaan tulen lämmittäessä ja valaistessa iltaa.

Honkolan koulu

Honkolan koulun pihassa rinteen päältä löytyy laavu. Paikka on lapsiystävällinen, sillä lähistöltä löytyy paljon mukavaa tekemistä, kuten keinuja, leikkikenttä, metsää ja frisbeegolfrata. Huomioithan, että koulupäivän aikana piha on koululaisten käytössä. Auton saa jätettyä koulun pihan parkkipaikalle. Hujakontie 8.

Tervalahden laavu

Tervalahden laavu on tien varressa kauniin järven rannalla (myös hiekkaranta löytyy)! Eväät matkaan ja nauttimaan Iso-Jurvon maisemista. Sumiaistentie 626.

Äänemäen laavu

Äänemäen laavu sijaitsee aivan parkkipaikan vieressä rinteen alapuolella. Mäestä löydät kuntoportaat, jotka nousevat puoleen väliin mäkeä ylös. Mäen päälle kiipeävän palkitsee upeat maisemat. Äänemäen näkötornilta avautuu maisemat Keitele-järvelle. Torpparintie 1.

Kalaniemen laavu

Kalaniemen laavu löytyy kauniista niemestä uimarannan yläpuolelta. Alueella risteilee pieniä polkuja.Auton saa jätettyä 100m päähän laavusta.Akonraitti 26.

Äänekosken liikuntapuiston laavu

Äänekosken Liikuntapuiston laavu sijaitsee keskustan läheisyydessä. Kesällä laavulta voi lähteä heittämään frisbeegolfia tai vaikkapa seikkailemaan metsään polkuja pitkin. Talvisin alueella pääsee hiihtämään! Römminkatu 22.

Kukkulanmäen virkistysalue

Suolahden keskustan läheisyydestä ja Wanhan aseman tuntumasta löytyy Kukkulanmäeltä kyläyhdistyksen rakentama ja ylläpitämä nuotiopaikka. Lisäksi alueella on katos, jossa vaikkapa sateen sattuessa voi eväitä nauttia pöydän ääressä. Mäen päältä alkaa myös kuntoportaat. Kukkulantie 1