Saapuminen

Äänekosken keskeinen sijainti keskellä Suomea tekee siitä nopeasti ja helposti saavutettavan. Lentokenttä sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä, Jyväskylään on matkaa 30 minuutin verran ja Nelostieltä käännyttäessä olet Äänekosken keskustassa viidessä minuutissa.

Autolla Äänekoskelle

Äänekosken sijainti Nelostien varrella tekee kaupungista helposti saavutettavan. Pohjoisen Keski-Suomen keskus on reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä ja parin tunnin ajomatkan päässä Tampereelta ja Kuopiosta. 

Saapuessasi omalla autolla Äänekoskelle saat autosi pysäköityä helposti myös keskustaajaman alueella, sillä pysäköintipaikkoja löytyy riittävästi. Pysäköinti on Äänekoskella ilmaista. 

 

Äänekoskelle on hyvät linja-autoyhteydet. Lisää linja-autoyhteyksistä: https://www.aanekoski.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/joukkoliikenne

Joukkoliikenne Äänekoski

Lentäen Äänekoskelle

Tikkakosken lentokenttä sijaitsee parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Äänekoskelta. Tikkakosken kentälle lennetään suoralla lentoyhteydellä päivittäin Helsingistä, alle tunnissa. 

Lentoyhteys Helsinki - Jyväskylä 

Vesistöjä pitkin Äänekoskelle

Ympäröivät vesistöt mahdollistavat saapumisen Äänekoskelle vesiteitse, jopa Lahdesta asti. Äänekosken jokaisessa taajamassa on vierasvenelaituri veneilijöiden käytettävissä. 

Satamat ja veneily

Kalastusluvat

Kartat

Äänekosken palvelukartta 
Äänekosken kartta
Suolahden kartta
Sumiainen-Konginkangas

Kapeenniemen virkistysalue

Laulavan Mörön polku

Paikallisoppaat Äänekoskella

Haluatko tietää Äänekoskesta enemmän ja kuulla mielenkiintoisia tarinoita? Ota yhteyttä koulutettuihin Äänekosken paikallisoppaisiin, joiden yhteystiedot löydät painamalla tästä.

Visit Äänekosken matkailuopas

Äänekoski info