Tunteikkaita muistoja on sekä luotu että herätelty

Niko Pasanen |

Share Share Share
image description
"Kaverit kutsuu mua Kyljyskuiskaajaksi", kertoi Niko viime kesän kynnyksellä. Somelähettiläänä toiminut Citymarketin kalamestari tottelee nimeä Kyljyskuiskaaja myös sosiaalisessa mediassa, jossa hänen touhuja lähettiläsvuoden aikana seurattiin. Mitä kaikkea vuosi sitten sisälsi...

Ehdottomasti suurin juttu, missä lähettinä olen ollut mukana, on päivä Kapeenkoskella. Toteutimme yhteistyön valokuvaaja/#hiddenaanekoski lähetti Ilona Pietiläisen, Kapeenkoski Oy:n, Hiushalkomon, Lumpeenkukan ja K-Citymarket Äänekosken kanssa. Hiushalkomon väki teki perheeni hiuksiin upeat kampaukset ja Lumpeenkukka värkkäsi kukkaseppeleet. 

Kävin kahlaamassa Kapeenkoskessa, kannoin Kamado grillini Kapeenkosken laavulle (yhdelle niistä monista). K-Citymarket Äänekoski tarjosi raaka-aineet, joista kokkailin laavulla kolmen ruokalajin menun. Kapeenkosken väki avasi kauniin ja historiaa huokuvan Myllytuvan käyttöömme, johon laitoimme valmistamani ruoat esille. Ilona ikuisti objektiivillaan tämän koko päivän mahtavan päivän! Ilona kirjoitti päivästä myös tarinan, joka löytyy Visit Äänekosken blogista sekä Terassi lehdestä! Minulla on tuosta päivästä myös somen profiilikuvani.

Kapeenkoskella kävin lähettinä myös laskemassa kosken läpi koskikelkalla! Se oli melkoinen kokemus, kun kelkassa roikkuen mentiin kuohuja päin.

Keväällä mietin, minkälaisen tempauksen voisin lähettinä tehdä. Oli jääkiekon MM-finaali päivä Suomi-Kanada.. Jääkiekko intoilijana päätin, että jos Suomi voittaa MM-kultaa ja kävelen sen kunniaksi jonkun matkan. Jos Suomi häviäisi, kävelisin silti, mutta ei sitä voinut niin ilmoittaa

Google mapsilla bongasin Sumiaisista uimarannan, johon olisi työpaikalta noin 27 kilometriä. Päätin kävellä sinne, matkalla voisin kuvata Äänekosken maisemia somekanavilleni. 

K-Citymarket Äänekosken kauppias Mika Lankinen innostui tästä tempauksesta ja ilmoitti lähtevänsä mukaan. Saimme matkaseuraksi myös Äänekosken kaupungin ja Visit Äännekosken kesätyöntekijä Tiinan ja kolmestaan kävelimme tuon päätetyn matkan. MM-kulta kävelyn aikana tuli luvattua kävellä Parantalaan, jos Neste Rallista tulee suomalaista menestystä. Toyotan tallin Ott Tänak tuon rallin voitti ja tallipäällikkö Tommi Mäkisen menestyksen kunniaksi lupaamani kävely on tarkoitus suorittaa nyt 2020 keväällä/alkukesästä. Pysykää siis kuulolla!

Lähettiaikana on tullut muisteltua ja tuotua esiin lapsuudesta tärkeitä paikkoja, Hietamalla kasvaneena esimerkiksi vanha haapa, Julmanvuori sekä Aittokosken silta ovat nostaneet hienoja muistoja mieleeni. Itselleni on avautunut aivan uusia paikkoja Äänekoskesta, kun @Sini&Pete ovat kuvanneet lukuisia paikkoja somekanavilleen. Täältä löytyy loputtomasti upeita paikkoja.

Nyt kun kaupanalan työntekijä alan hiljalleen toipumaan joulun shokista. Aloitan tästä eteenpäin nostamaan kirjoituksissani ja somekanavissani esiin paikkakunnan harrastusmahdollisuuksia. Itse aloitin lokakuun lopussa harrastejääkiekon, pikkuveljeni Juska pelaa koripalloa ja läheinen ystäväni valmentaa tyttöjen jalkapallo joukkuetta… Urheilupuolen harrastukset nousevat esille oman lähipiirini kautta, mutta Äänekoskella on myös valtavia määriä esimerkiksi kulttuuripuolen harrastuksia, joista aion ottaa selvää!

Minua voi seurata Facebookissa nimellä Kyljyskuiskaaja. Olen lähettiaikana oppinut käyttämään myös Instagramia ja twitterissä etsin yhä itseäni @kyljyskuiskaajana. Uutena kanavana aion nyt tammikuussa aloittaa myös Youtube kanavan, tietysti nimellä Kyljyskuiskaaja. Laita kanava ehdottomasti seurantaan, sillä tulen höpisemään lapsiperhearjesta Äänekoskella, harrastusmahdollisuuksista, ruoasta, lähituottajista, lihan- ja kalankäsittelystä, savustuksesta ja grillauksesta sekä ehdottomasti jääkiekosta!

Niko - Kyljyskuiskaaja