Koe kesäinen Äänekoski - Vinkkejä kesänviettoon

Milla Hytönen |

Share Share Share
image description

Keski-Suomessa sijaitseva Äänekoski on maalauksellisten maisemien ja luonnonrauhasta nauttivien unelmakohde. Täällä viihtyvät niin vapaa-ajan asukkaat, kuntalaiset kuin matkailijatkin. Kesä on täynnä erilaisia tapahtumia ja tekemistä riittää kaiken ikäisille. Jos sinulla on vielä kesäloman suunnitelmat auki, lue alta meidän vinkit onnistuneen kesän viettoon!

Nyt on aika lähteä seikkailulle, sillä kesäinen Äänekoski on täynnä nähtävää ja koettavaa. Kasasimme sivun loppuun kesälomalle vinkkilistan, josta jokainen voi poimia itselleen parhaiten sopivat ideat.

Kesäinen Äänekoski on täynnä tapahtumia ja tekemistä

Kesälomalla on lupa ottaa rennosti, mutta jos kaipaat ideoita lomanviettoon, kannattaa lukea seuraava artikkeli. Äänekoskella saat nauttia kiireettömyyden tunteesta ja tutustua erilaisiin paikkoihin ilman ruuhkaa.

Maisemakuva

Tapahtumien täyteinen kesä

Äänekoskella on tapahtumia kesän jokaiselle viikonlopulle. Persoonallisista kylistä ja taajamista löydät kesäpäivät, joissa pääset nauttimaan aidosta kylätunnelmasta. Live-musiikista pääset nauttimaan paikallisissa ravintoloissa sekä ulkoilmatapahtumissa koko kesän ajan. Kulttuurista kiinnostuneille on tarjolla näyttelyitä paikallishistoriasta sekä Äänekosken taidemuseolla voit tutustua kiinnostavaan perusnäyttelyyn sekä kesänäyttelyyn ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” . Kartano Kievarilla esitetään tänä kesänä jopa kaksi eri kesäteatterituotantoa, joista molemmat kannattaa käydä katsomassa. Katso osoitteesta aanekoski.fi/tapahtumakalenteri ajankohtaiset tapahtumat ja nauti Äänekosken tapahtumien täyteisestä kesästä!

Kukkia ja taustalla taidemuseo.
Höyryjuna ja yleisöä.

Maalauksellisia maisemia ja luontoelämyksiä

Vesistöt ja luonto ovat inspiroineet Äänekoskella jopa Akseli Gallen-Kallelaa maalaamaan kuuluisimpia teoksiaan, eikä ihme. Lumoavat vesistöt, kuohuvat kosket ja upea luonto tarjoavat matkailijalle ikimuistoisia elämyksiä. Vesistöihin pääset tutustumaan esimerkiksi melomalla tai vesiskoottereilla. Pienemmille ryhmille on tarjolla myös kalastusmatkailua ja veneellä tehtäviä retkiä. Äänekoskelta löytyy myös Suomen nopein siipiratasalus, jonka kyydissä pääset esimerkiksi tutustumaan lähiseutuun vesiteitse. Luonnonhelmaan haluavalle löytyy reittejä sekä käveltäväksi että pyöräiltäväksi. Esimerkiksi Äänemäen merkityt maastopyöräreitit sekä Laulavan Mörön Polku ovat maastopyöräilijöiden suosiossa. Jalkaisin kannattaa tutustua myös Kapeenniemen virkistysalueeseen tai kiivetä vaikka näkötorniin ihastelemaan maisemia.

SUP-lautailijoita vesillä.
Pyöräilijä merkityllä maastopyöräreitillä.

Täältä löydät elämys- ja ohjelmapalvelut

Vesiaktiviteetteja sekä liikuntaa ulkoilmassa

Äänekoskella pääset uimaan Keiteleessä, Kuhnamossa tai alueen pienemmissä järvissä. Vesistöjen äärellä on hyvin varusteltuja EU-uimarantoja sekä pienempiä uimarantoja, joissa voi viilentyä kuumina kesäpäivinä.  Erityisesti Pankkarin uimaranta on varusteluiltaan kokemisen arvoinen. Kuntoa pääset kohottamaan kuntoportaissa, joita sijaitsee eri taajamissa. Myös eri tasoiset ulkokuntosalit ja toiminnalliset liikuntapaikat palvelevat veloituksetta matkailijoita sekä kuntalaisia läpi kesän. 

Nainen menossa pukukoppiin.

Tutustu uimarantoihin täältä

Katso kuntoportaiden sijainti täältä

Ulkokuntosalit ja toiminnalliset puistot löydät täältä

Aitoja ruokaelämyksiä

Kesäisin Äänekoskella nälän voi taltuttaa vesistöjen äärellä sijaitsevissa kesäravintoloissa. Suolahdessa sijaitseva Ravintola Majakka tarjoilee muun muassa maittavia burgereita ja pizzoja upeassa miljöössä Wanhan Aseman alueella. Matilan Ankkurin viihtyisässä rantakahvilassa voit nauttia maittavia annoksia Keitele-järven maalauksellisissa maisemissa. Cafe Rantapuiston leivät ja salaatit vievät kielen mennessään ja ympärillä on paljon aktiviteetteja lapsiperheille. Tarinoita ja ripauksen paikallishistoriaa pääset kokemaan Willen Olohuone & Keittiön sekä Cafe Möljän näyttävissä puitteissa.

Pasta-annos.

Persoonallista majoitusta

Haluaisitko majoittua Äänekoskella? Täältä löydät monipuolisen kattauksen erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Uusimpia yösijan tarjoavia paikkoja ovat Hotelli Posti sekä Hietaman vierastalo. Myös Hotelli Uninen on uudistanut huoneita ja tarjoaa omatoimimatkailijalle viihtyisän yösijan. Legendaarinen Hotelli Hirvi puolestaan on palvellut asiakkaita kahdeksan vuosikymmenen ajan samalla paikalla ja sopii vaativammallekin matkailijalle. 

Hotelli Hirvi yöllä.

Katso alueen majoituspaikat täältä

Meidän vinkit kesään:

 • Käy uimassa Pankkarilla tai muulla uimarannalla
 • Kiipeä näkötorniin tai näköalapaikalle
 • Ihastele auringonlaskua tai -nousua
 • Käy kokeilemassa frisbeegolfia yhdellä tai vaikka kaikilla Äänekosken radoilla
 • Osallistu paikalliseen tapahtumaan
 • Syö eväät laavussa tai nuotion äärellä
 • Tutustu uuteen kohteeseen Äänekoskella
 • Kokeile uutta lajia
 • Tutustu vesistöihin SUP-laudalla, soudellen, meloen, veneille tai risteillen
 • Nauti paikallisten ravintoloiden ja kahviloiden herkkuja
 • Vieraile museossa
 • Kulje Akseli Gallen-Kallelan jalanjäljissä

Elämyksellistä ja rentouttavaa kesää kaikille! Muistakaa tägätä @visit_aanekoski somessa, niin jaamme lomakuvianne muidenkin ihailtavaksi!

Kännykällä kuvataan maisemaa