Hotelli Hirvi

Riitta Koivisto |

Share Share Share
image description

Hotelli Hirvi vuonna 2016. Hirven tiloja ja julkisivua on remontoitu. Ikkunoiden teippaukset ovat saaneet ajattomamman ilmeen ja tällä hetkellä syynissä ovat seinät, jotka odottavat uutta väriä pintaansa. 

Elis Hirvi perusti Äänekoskelle hotellin vuonna 1938, joka toimii edelleen nimellä Hotelli Hirvi. 10 vuotta myöhemmin rakennukseen rakennettiin lisäosa, jossa korjattiin Elis Hirven liikenneyrityksen ajokalustoa, sekä siellä sijaitsi Esso ja elokuvateatteri. Aivan kuten tänäkin päivänä, elokuviin pääsi näppärästi hotellista, kun kino sijaitsi samassa rakennuksessa. 

Hotelli Hirven etuovi

Hotelli Hirven hengessä on vielä vanhaa aikaa. Elis Hirvi myi yrityksen pois 1980-luvulla, ja senkin jälkeen on omistajat vaihtuneet. Nykyisellä omistajallaan Hirvi on ollut noin 5 vuotta ja hotellia on remontoitu vanhaa aikaa kunnioittaen.  Astuessaan sisään painavista vanhoista ovista voi aistia, että ne ovat käyneet aikoinaan tiuhaan tahtiin. Sisällä asiakkaan vastaanottaa upeat aulatilat ja hotellin sali henkii tunnelmaa vuosien takaa, ollen samalla siisti ja nykyaikainen. Seiniä koristavat taulut muistuttavat rakennuksen pitkästä historiasta.

 

Kuva punaisesta nojatuolista sekä seinillä olevista tauluista.
Hotellin Hirven ruokailusali

Hotellissa on aulatilojen ja salin lisäksi saunatilat ja kabinetti sekä 50 huonetta. Hotelli on viime vuosina majoittanut pääsääntöisesti työmatkalaisia, mutta on oiva yösija myös matkailijoille. Pohjoiseen kulkeville Hirvi on täydellinen pysähtymispaikka sijaitessaan noin 3 kilometriä Nelostiestä. Kulkijat saavat levätä hotellissa, saunoa ja herätä monipuoliseen aamiaispöytään, ennen kuin matka taas jatkuu. 

Lomamatkaa Äänekoskelle suunnitteleville paikka on myös otollinen, sillä kaikki keskustan palvelut ovat saavutettavissa jalkaisin; Keilahalli, ravintolat, baarit, tapahtumapaikat kuten Painotalo ja Liikuntatalo sekä samassa rakennuksessa palveleva Kino Hirvi. Autoilija saa maksutta pysäköidä autonsa ja tavoittaa helposti lähiseudun luontokohteet. Äänekosken luontokohteista matkailijan kannattaa kokea Laulavan Mörön luontopolku ja Kapeenniemen virkistysalue. Lisäksi Hirvi toimii hyvänä tukikohtana kansallispuistovierailulle, sillä se sijaitsee Etelä-Konneveden kansallispuiston ja Pyhä-Häkin kansallispuiston välissä, joihin reissulainen voi tehdä esimerkiksi päiväretkiä ja silti nukkua unensa modernissa hotellissa ja nauttia päivän päätteeksi saunan lämmöstä. 

Kuvitekuva hotellin huoneesta, jossa pehmeä sänky ja ajaton sisustus odottavat reissulaisia.
Kuvitekuva vihreästä sohvasta, jonka päällä on kolme tyynyä.
Kuva suihkutiloista, jossa suihkutangon päällä on pyyhkeitä.

Yöksi, kokoukseen tai aamiaiselle

Hotellin vastaanotto on avoinna ma-to 6-18, pe 6-14 ja la-su aamuisin. Myöhemmin saapuvat majoittujatkin otetaan tottakai vastaan ilolla ja he saavatkin tuloinfon ja ovikoodin, jotta pääsevät unille remontoituihin huoneisiin. Paikallisetkin voivat hyödyntää hotellin palveluita, vaikka yösijaa eivät tarvitsekaan. Yhteistyössä Kino Hirven kanssa hotellista saa varattua kokoustilaa ja mikä olisikaan mukavampi auditoriotila, kuin elokuvateatterin muhkeat penkit. Mitä jos järjestäisit firmasi kokoukset ja koulutukset uudella tavalla, eikä työntekijöittesi tarvitsisi enää puutua kovilla penkeillä? Kahvi ja ruokatarjoilutkin järjestyy ennalta sovittuna Hirven tiloissa, joten voit keskittyä tärkeimpiin asioihin hotellin huolehtiessa puolestasi järjestelyt. 

Aamiaista on kehuttu monipuoliseksi, joten se kruunaa hotelliyöpymisen Äänekoskella. Ja vaikka ei yöpyisikään, voi perheen viedä valmiiseen aamiaispöytään nauttimaan arjen luksuksesta, mitä moni kaipaa marraskuun pimeinä aamuina. Aamiaista tarjoillaan arkisin 6-9 ja viikonloppuisin (7) 8-10. Hotelliaamiaista ei ole hinnalla pilattu, sillä sitä tarjotaan 8 eurolla, yöpyjille se toki sisältyy huoneen hintaan.

Tiedot hotellin historiasta Rauli Lehtivaara: Eelis Hirvi / Keski-Suomen Liikenne OY 1928-1998