Piru Naiseksi - Kievarin Kesäteatteri 8.7.-19.7.2020

Kievarin Kesäteatteri |

Share Share Share
image description
Covid-19 kirouksien takia kesäteatteriproduktiot asetettiin jäihin, lopetettiin tai siirrettiin suoraan ensi kesään. Parempien aikojen toivossa saammekin siis elää ja toivoa että nämäkin siirretyt produktiot löytävät joskus tiensä yleisöjen eteen. 

Linnateatteri Turusta tekeekin nyt täsmäiskun Hietaman kylälle jalkauttamalla muutaman esityksessä olleen kappaleen tienpäälle. Eilen Äänekoskella ensi-iltansa saanut Antto Terraksen ohjaama Piru Naiseksi, ei siis ole ihan tämän kesän oravia. Viime vuoden elokuussa ensi-iltansa saanut näytelmä on siis ollut ohjelmistossa jo kotvasen aikaa.

Pääosissa näytelmässä nähdään ihana Jaana Saarinen, Hänellä onkin merkittävä työhistoria takanaan ,niin teatterin kuin televisionkin puolelta. Miespääosassa näemme monien tilanteiden, sekä kasvojen miehen Jukka Rasilan. Lähtökohdat ovat siis kunnossa ja hieman jännittyneenä odottelimme mitä tuleman pitää. Yleisöä on tullut paikalle varsin mallikkaasti ja rajoitettu katsomo onkin lähes täynnä.

Jos näytelmää pitäisi kuvailla yhdellä lauseella, se menisi jokseenkin näin. Naisen ikääntymisestä kertova tarina miehen käsikirjoittamana, rakentuen useammasta lyhyemmästä sketsistä nerokkaaksi kokonaisuudeksi. Jaana Saarisen loistava roolihahmo kannattelee itse tarinaa, Jukka Rasilan muuntautuessa useiksi mieshahmoiksi matkan edetessä. Rasilan ilmiömäinen muuntautumiskyky saa aikaan illuusion, että mukana olisi useita näyttelijöitä ja vaihdokset tapahtuvat kokemuksen hiomalla tarkkuudella. Komiikkaa ei näytelmästä myöskään puutu, parivaljakon saumatonta yhteistyötä katsoessa ei voi kuin hämmästellä miten katsojalle saadaan luotua useita eri ympäristöjä illan aikana.

Huomionarvoista olkoon vielä, että Esa the äänimies täydentää näytelmän tuomalla tarvittavat äänitehosteet niille kuuluville paikoilleen ja kokonaisuus onkin mallikuudessaan vailla vertaa.

Piru Naiseksi on varsin kepeä ja viihdyttävä, komiikan keinoin osataan pureutua toki myös hiukan vakavampiinkin asioihin, kuitenkaan ketään loukkaamatta. Näyttelijöiden ja avustajien ammattitaito todella näkyy ja kuuluu, katsojalle ei tule kiusaantunut olo missään vaiheessa. Kokonaisuus ei kompastele, vaan lähtiessään laukkaan, vie katsojan kyydissään maaliin asti. Suosittelemme lämmöllä katsomaan tämän kappaleen ja olkoonkin tämä esimakua mitä tuleman pitää, niin koko loppukesän ohjelmisto kannattaa ottaa myös haltuun. Lippuja on vielä saatavilla ja tuetaan nyt ehdottomasti paikallista, sekä taiteen alaa, joka sai pahiten siipeensä pandemian rajoittaessa tapahtumia.

Piru Naiseksi - Tulevat esitykset

La 11.7. klo 15
Su 12.7. klo 15
La 18.7. klo 15 
Su 19.7. klo 15

Tervetuloa