Lähiretkeilyä Keiteleellä, Konginkankaalla

Sini ja Pete |

Share Share Share
image description

Kuvat: @sini&pete

Lähiretkeilyssä parasta on se, että matkustamiseen ei mene paljoa aikaa. Ei tarvitse varata koko viikonloppua ja kuluttaa energiaa autolla ajamiseen. Joskus on vaan mentävä kyllin lähelle huomatakseen miten hienoja paikkoja kotikunnassa ja omassa lähiympäristössäsi on!  

Lähiretkeily ja lomailu on avartavaa, voit löytää kotikulmilta ihan uusia juttuja! Se on myös ekologista ja edullista. Ekologisen matkailun ajatusmaailmaan ei kuulu ajan tai oman hyödyn maksimointi, vaan kiireettömyys ja kohtuullisuus. Kiireettömyyden tavoittelu näinä hektisinä aikoina, on jotain mihin kannattaa pyrkiä.

Perjantaina 26.7.2019 aurinko paistaa ja lämpötila hipoo 30°c. Työpäivä on ohi ja rinkka odottaa pakkaajaansa. Teemme yöretken pieneen saareen, jossa Pete oli viettänyt paljon aikaa lapsuudessaan, joten paikka oli toiselle meistä hyvinkin tuttu. Soutuveneen saimme lainaksi tuttavaltamme ja saavuimme rantaan kun päivä oli kääntynyt jo illan puolelle.

Auringon jo laskiessa selän takana, soudimme kohti saarta, matkaa kertyi n.2km/suunta. Saimme jopa muutaman lokin matkaseuraksi saattamaan järvenselältä retkeilijät perille

Kiinnitettiin vene ja nostimme tavarat veneestä rannalle. Ah mikä pieni tuulenvire ja ihana kallioinen maisema. Etsimme teltalle sopivan tasaisen paikan ja pystytimme sen. Toki näin lämpöisenä yönä olisi pärjännyt taivasalla ilman telttaakin, mutta hyttysiä parveili kiusaksi asti jo alkuillasta, joten teltta pitäisi inisijät loitolla.

Teltan pystytyksen jälkeen oli aikaa ottaa valokuvia ja tutkia saarta. Peten sanoin juuri mikään ei ollut muuttunut, sentään jossain kiireen keskellä on paikka missä aika on pysähtynyt. 

Ennen nukkumaanmenoa keitimme trangialla iltateet (metsäpalovaroituksen ollessa voimassa ei nuotiota voinut sytyttää) ja nautimme yhdessäolosta, maisemasta ja veden liplatuksesta.

 Auringon painuessa mailleen taivas värjäytyi kauttaaltaan kauniin punaiseksi.

Aamu oli ihanan lämmin ja kaunis, järven selkä oli tyyni.Vielä ennen lähtöä pulahdimme uimaan ja nautittiin kesäsäästä ja kiireettömyydestä. Ennen puoltapäivää soudimme takaisin rantaan (säätiedote lupasi yli 30°c, mikä on järvellä soutaessa suhteellisen lämmin). 

Mukaan otimme:

  • Rinkka (uikkarit, aurinkorasva, pitkät vaatteet, hammasharjat, paperia, tulitikut, evästä, vettä..)
  • Trangia (+sinol)
  • Teltta (+makuupussit, makuualustat)
  • Roskia varten pussi

Muistathan retkeillessä viedä pois kaikki mukana tuomasi (myös roskat!). Luonto pysyy puhtaana.

Retkeily on kivaa, mieltä avartavaa ja kaikille meille mahdollista! Suunnittele etukäteen tai lähde fiiliksellä nauttimaan erilaisista paikoista. Me ei olla mitään eräkonkareita, mutta haluamme kokeilla ja nauttia luonnosta. Tarvitsee vain uskaltautua vähän oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja pitää mielen alttiina, siten voi kokea ja oppia kaikkea uutta ja ihmeellistä.

Sini ja Pete