Honkolan ja Sumiaisten juhannus

Simo Terävä ja Siiri Lamminniemi |

Share Share Share
image description

Honkolan juhannus

Honkolan kylä sijaitsee Äänekoskelta seitsemän kilometriä etelän suuntaan Saarijärventien kupeessa. Honkolassa asuu noin 650 ihmistä.

Honkolan kylän maisemia

Honkolassa vietetään juhannusta lähimpien naapureiden, ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Honkolalaiset eivät voi rakentaa omaa juhannuskokkoa, koska heillä ei ole sopivaa paikkaa siihen. Onneksi lähimmille kokoille ei ole paha ajomatka. Lähimmät kokot sijaitsevat Hietamalla tai Äänekosken satamassa. 

Honkolan upea kesäinen näkymä

Honkolan juhannusperinteisiin kuuluu juhannuskoivujen laitto ulko-oven läheisyyteen. Toinen juhannusperinne on juhannusajelu, jossa yleensä kierretään lähiseudun kokot. Juhannusajelun jälkeen kotona odottaa tavallisesti juhannussauna, jossa käytetään koivusta tehtyä vastaa!

Hyvää juhannusta

Simo - @simoterava

Sumiaisten juhannus

Sumiaisten juhannus on koko kylän ja mökkiläisten juhla. Sumiaisissa juhannusta on vietetty Camping Sumiainen alueella jokaisen kanssa yhdessä. Juhannuksena Sumiaisissa on kiva nähdä muitakin kavereita ja tuttuja jotka tulevat tänne viettämään juhannusta mökeille, sukulaisiin minne kukakin menee. 

Kuva: Mikko Suutala. Kartta ja ilmoitustaulu Sumiaisten satamassa

Kysyin Päivikki Linnalta juhannukseen liittyen kysymyksen:

-Mitkä ovat juhannuksen ehdottomat suosikit Sumiaisissa?

-Ihmiset ja ooppera ovat ehdottomia suosikkeja koko kylän kesken. Meille tulee paljon mökkiläisiä ympäri suomea viettämään juhannusta ja yhteistä aikaa. Ihmiset pääsevät täällä vaihtamaan vapaalle. Camping Sumiaisissa keskikesää on ihana viettää sillä aurinko ei tunnu laskevan ollenkaan kapeassa niemessä.

Mukavaa juhannusta!

Siiri Lamminniemi - @sunset_and_nature_photos