Nyt on juhlan aika - vietä unohtumattomat pikkujoulut Äänekoskella!

Milla Hytönen |

Share Share Share
image description

Pikkujoulukausi käynnistyy pikkuhiljaa ja nyt onkin aika tutustua paikalliseen tarjontaan. Äänekoskelta löytyy useita vaihtoehtoja eri kokoisille juhlaporukoille. Kokosimme yhteen erilaisia esimerkkivaihtoehtoja pikkujouluja ja myös muita illanviettoja varten. Luvassa on persoonallisia elämyksiä, jotka saattavat yllättää paikallisen juhlijan. Näiden kohteiden vuoksi kannattaa saapua myös pidemmän matkan päästä.

Millaisia elämyksiä kaipaat?

Pikkujoulukausi on vuoden pimeintä aikaa ja sen vuoksi arjen keskelle kaivataan piristystä. Parhaimmillaan pikkujoulut ovat seuruetta yhdistävä tapahtuma, jota muistellaan vielä vuosien päästä. 

Wille - Olohuone ja Keittiö / Herkuttelijoiden valinta

Perinteisemmät pikkujoulut pääset viettämään Willen olohuoneessa, johon mahtuu jopa 70 vierasta. Täällä voit viettää pikkujoulut isommallakin porukalla maanläheisestä ja maittavasta ruoasta nauttien. Willen tunnelmallinen ravintola tarjoaa viihtyisät puitteet kaikkiin juhliin. 

Pankkari Bowling / Aktiivisen porukan valinta

Jos kaipaat pikkujouluihin tekemistä, on Pankkari Bowling loistava vaihtoehto. Liikunnalliset ja elämykselliset pikkujoulut takaavat hohtokeilaus sekä jouluruokailu, joka järjestyy esimerkiksi Pankkarin saunakabinettiin. Ohjelmaan voidaan sisällyttää myös saunominen. 

Köyhyydenkylä / Tekemistä ja elämyksiä Sumiaisissa

Köyhyydenkylä ihastuttaa aitoudellaan ja tarinoillaan. Paikan päällä pääset nauttimaan savusaunasta ja voit piipahtaa korsussa tutustumassa sota-ajan historiaan. Tupaan mahtuu iso joukko juhlijoita ja pihalla aktiviteetit yllättävät osallistujat. Köyhyydenkylässä köyhää on vain nimi, sillä nähtävää ja koettavaa riittää kaikille. 

Hotelli Hirvi / Isommankin seurueen suosikki

Hotelli Hirven funkkisrakennus kätkee sisäänsä tilausravintolan palvelut, elokuvateatterin ja saunatilat uima-altaalla. Tällä kokonaisuudella elämyksiä saavat vaativammatkin vieraat. Luonnollisesti hotellissa voi myös majoittua mukavan illan jälkeen. Hotelli Hirveä ei suotta kutsuta legendaariseksi. 

Suolahden Wanhan Aseman alue / Kulttuurin ja elämysten kohtaamispaikka

Suolahden Wanhan Aseman alue kätkee sisäänsä erilaisia vaihtoehtoja. Alueella on pitkä liikenne- ja kulttuurihistoria. Muun muassa Akseli Gallen-Kallela on viettänyt aikaa Suolahden Wanhan Aseman alueella. Alueella sijaitsee viihtyisä ja persoonallinen  Gran Huoneistohotelli, johon pienempi seurue voi majoittua. Wanhalla Asemalla voi viettää aikaa yhdessä isommallakin porukalla nauttien entisajan tunnelmasta. Lisäksi aseman pihassa sijaitsee Keitele-Museo, jollaista et löydä koko Suomesta. Museosta löydät höyry- ja lättähattujunat sekä ravintolavaunun, josta saa lounasta ja kahvia lisukkeineen. Suuria elämyksiä kaipaavalle tarjoutuu myös mahdollisuus vuokrata lättähattujuna ja viedä pikkujouluseurue ikimuistoiselle matkalle.

Majoitus & Kalastus Vonkale / Seikkailijoille

Ulkoilusta pitävälle ja vaihtelua kaipaavalle seurueelle löytyy erilaisia vaihtoehtoja Majoitus & kalastus Vonkaleesta. Miltä kuulostaisi opastettu patikointiretki tai rentoutuminen paljussa ja saunassa? Tutustu Vonkaleen monipuoliseen tarjontaan täällä. 

Ravintola Killinki / Rentoon menoon

Ravintola Killinki on paikallisten tuntema tunnelmallinen paikka Konginkankaalla. Killinki on mahdollista varata yksityistilaisuuksia varten ja täällä viihtyy pidempäänkin. Hyvä ruoka ja rento tunnelma takaavat onnistuneen illan. 

Kapeenkoski Travel Oy / Varmasti viihdyttävä valinta

Kapeenkoski Travel Oy on Äänekosken matkailun salattu helmi. Täällä saat lähialueen raaka-aineista valmistettua ruokaa ja viihdyt luonnonrauhan keskellä suomalaisessa koskimaisemassa. Kapeenkoski Travel Oy tarjoaa myös erilaisia palveluita ja aktiviteetteja. Kalastus, koskikelkkailu tai kädentaitopajat tarjoavat viihdettä koko seurueelle ja illan voit kruunata, vaikka savusaunalla. 

Oletko käynyt kaikissa yllämainituissa kohteissa vai saitko kenties uusia ideoita? Elämyksellistä pikkujouluaikaa kaikille!