Äänekoski

Äänekosken kaupungin ydinkeskusta sijaitsee saarella. Se on todellinen kävelykeskusta. Tavaratalot, kauppakeskukset ja kivijalkaliikkeet ovat keskittyneet tiiviille alueelle. Ostosten tekeminen käy helposti ja tekemistä riittää.

Äänekosken keskusta houkuttelee myös runsaalla kulttuuritarjonnallaan. Keitelejazz imuroi väkeä koko Suomesta omaperäisellä ja kansainvälisellä kattauksella. Jamit jatkuvat läpi vuoden ravintoloissa ja klubeissa.

Suositun Teatteri Eurooppa Neljän esityksiin kannattaa varata liput etukäteen. Kaupungin taidemuseossa voit hetken hengähtää ja ihastella joka kesä vaihtuvia näyttelyitä.

Suolahti

Vahva teollisuustaajama vaalii menneisyyttään. Suolahden Wanha Asema tarjoaa aikamatkan reilun sadan vuoden taakse. Sinne kokoontuvat niin höyryjunat kuin höyrylaivatkin. Matkaan pääsee myös nostalgisella lättähattujunalla.

Kuopiontien numerosta nimensä napannut Route 69-tapahtuma rymistelee keskikesällä muhevalla rockilla. Urheilutapahtumissa tiivistyy suolahtelaishurmos. Sen voi kokea vaikkapa jäähallissa tai yleisurheilukatsomossa.

Konginkangas

Konginkangas on vanhinta Äänekoskea – ainakin jos puhutaan sivistyksestä. Maakunnan ensimmäinen kansakoulu aloitti toimintansa Konginkankaalla vuonna 1867. Aktiivinen kylä arvostaa menneisyyttään. Kotiseutukerho Kömin Killan kotiseutumuseossa on havainnollisesti esillä maa- ja metsätalouteen liittyviä esineitä. Kalevala Koru on valmistanut rautakautisen löydön mallin mukaisen Konginkangas-rintasoljen. 

Tänään kylä on virkistävän vireä. Konginkankaan kesäpäivät-tapahtuma kokoaa omat, naapurit ja vieraat viihtymään ja nauttimaan. Liimattalan kylän vetonauloja ovat Kömin teatteri sekä ravirata, joka kutsuu kaikkia hevoshulluja ja kasvaa ravi- ja ratsastustoiminnan hevosurheilukeskukseksi.

Sumiainen

Sumiainen lyö matkailijalle pöytään neljä ässää: vaihtelevan luonnon, tärkeilemättömät ihmiset ja tunnelman, vahvan ja avoimen kylähengen sekä persoonalliset tapahtumat.

Sympaattinen La Kala -ooppera kansainvälisine vieraineen, yhteen kaappiin ahdettu kyläkauppa ja maailman pienin rautalankafestivaali ovat asioita, joita et muualta löydä. Kotileipureiden ja käsityöläisten kesäpuoti Aittatori tarjoaa aidot maut ja vaikkapa tuoreet pullakahvit.

Saarikkaan kylätalo pururatoineen antaa monia mahdollisuuksia liikunnan harrastajille. Rautionmäen Köyhyydenkylässä arvostetaan vanhan ajan elämää, käsityöläisyyttä ja tarvekaluja. Saunoa voi savusaunassa ja nukkuakin korsussa.