Paluu syksyyn Valon kaupungin kautta

Sini ja Pete |

Share Share Share
image description

MAN – Amanda Parer (AU).

Syksy värjää luonnon kauniiksi väreillään, marjoilla ja sienillä. Mutta Jyväskylässä syksyn lisäksi kaupungin värjää taideteokset ja valot. Valon kaupunki -tapahtuma on ollut meille syksyn ehdoton vierailukohde jo neljänä vuonna peräkkäin. 

Tänä vuonna jätimme auton Lutakkoon, josta jatkoimme matkaa kävellen satamaan. Jo kaukaa näimme rannassa istuvan ison hahmon, josta taisi tulla tämän vuoden vetonaula.

Matkaa jatkoimme Toivolan Vanhalle pihalle. Pihalla oli valaistuja taideteoksia ja nuotioissa roihusi tulet. Päätimme nauttia ulkoilmasta ja ostimme kalakeittoa ja lehtikuohuglögiä.

Tunnelmallisen evästyksen jälkeen kävelimme Kirkkopuistoon. Puisto avautui mahtavine valoineen! Kirkkopuistosta oli tehty Taikapuisto, jossa oli hologrammitaideteoksia. Kirkon ja ympäröivien puiden valaistus kruunasi kokonaisuuden ja nivoi kaikki taideteokset yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi.

Valojen saatellessa kuljimme keskustan kautta Tourujoelle. Valaistut sienet, noppakuutiot, sillalta roikkuvat sateenvarjot, valopuro ja taideteokset loistivat upeana syysiltana.

                                                  


Kävelyä meillä tuli noin 8 km illan aikana huomaamatta. Tapahtuma oli kolme päivää kestävä ja hyvin suosittu. Meillä on ollut tapana mennä ensimmäisenä päivänä, jolloin ihmisiä ei ole ollut ihan niin paljoa kuin muina päivinä.

Tänä vuonna emme ehtineet käymään Matti Nykäsen hyppyrimäellä, johon olisi ollut mahdollisuus mennä pientä maksua vastaan. Viime vuonna siellä kävimme ja oli kyllä hieno kokemus!

Valon kaupungin aikaan koko kaupunki on täynnä erilaisia tapahtumia, esityksiä, melontaa, valon seikkailua, pop-Up:peja, näyttelyitä yms. Millään ei keretty kiertämään kaikkea mitä olisimme halunneet, mutta nautittiin täysin taasen onnistuneesta tapahtumasta!

                                                                  

Oletko käynyt Valon kaupunki -tapahtumassa ja onko joku tietty juttu, mikä pitäisi käydä katsomassa/kokemassa?

Perjantaina 1.11.2019 klo 18 - 22 pääsemme nauttimaan Valon kaupunki Jyväskylän valonäytöksestä myös Äänekoskella, kun uusi Äänekoski Areena Pankkari juhlavalaistaan avajaiskonsertin ajaksi. Ulkotilojen valaistusta voivat tulla kaikki ihailemaan!  

Valaisevin syysterveisin Sini ja Pete

@sinijapete -Instagramissa lisää kuvia Sinin ja Peten monista seikkailuista...