Me ollaan Sini ja Pete, sellainen tavallinen Äänekoskelainen pariskunta

Peter Lindenberg ja Sini Kaapro-Lindenberg |

Share Share Share
image description

Me ollaan Sini ja Pete, sellainen tavallinen Äänekoskelainen pariskunta. Toisemme löydettiin reilu viisi vuotta sitten ja häitä tanssittiin viime syksynä Matilan virralla. Talouteen kuulu myös kaksi kissaa Matti ja Teppo. Kesäisin pihapiiriin kuuluu siilejä ja tammenterhoja kätkevä orava, kesäiltojen ilmatilaa vartioi lepakkopariskunta.

Pete on Helsingissä syntynyt lähes paljasjalkainen Äänekoskelainen. Sini on syntyjään Palokasta ja opiskelujen kautta tullut pitäjään käyden välillä Jyväskylässä hakemassa lisäkoulutusta, mutta palaten takaisin Äänekoskelle.

Sinin työpaikka on seitsemän keihäänheiton päässä kotoa (vertailuheittona 91 MM tulos Tokiosta) ja Pete ajelee tätä nykyä Keskisen Suomen alueella huoltamassa nosto-ovia. Pete työskenteli aiemmin sähköasentajana, mutta ne hommat sai jäädä viime syksynä.

Asutaan vanhassa puutalossa, vanhalla puutaloalueella. Kesät hoidellaan pihaa ja talvet lämmitetään takkaa ja kolataan lumia. Kesän tullen tulee lämmiteltyä useammin ulkosaunaa kuin talvella. Saunan jälkeen onkin mukava istuskella saunan terassilla pohtimassa maailman menoa.

Kesäkuva oman pihan omenapuun kanssa

Koti on meille maailman paras paikka, mutta välillä pitää päästä luontoon ja veden äärelle milloin mihinkin. Kerran talvella lähdettiin aamupalalle Mörönkosken laavulle, 2017 uusivuosi vietettiin Mörönpolun kodassa ja yksi juhannusaatto paisteltiin makkaraa Sumiaisten hitonhaudan nuotiopaikalla. Meillä onkin retkireppu aina pakattuna, lisää vain vesi, klapit ja eväät niin meidät voi löytää vaikka Kapeenkosken rannalta nokipannun kanssa. Omat klapit on pyritty ottamaan mukaan, kun niitä löytyy muutenkin liiterissä. Viime kesän metsäpalovaroitukset eivät antaneet sijaa avotulille, joten makkaran paistot piti hoitaa omassa grillissä kotona. On ehdottoman tärkeää muutenkin selvittää ennen kuin nuotion sytyttää, onko se sallittua.

Pete tykkää puuhastella ja rakennella kotosalla kaikkea ja Sini on haka keksimään aina jotain uutta mitä pitäisi kotosalla puuhastella ja rakennella, eli harrastukset käyvät hyvin yhteen. Tällä hetkellä työn alla on ötökkähotelliketju, lepakon pönttö, kasvihuone.

Tykätään molemmat käydä konserteissa joskus jopa pitempienkin matkojen päässä, mutta onneksi paikkakunnalla järjestetään aktiivisesti hyviä keikkoja, mm. Club Painiksen vedot ovatkin olleet erinomaisia. Musiikkia kuuntelemme kotona myös vinyylilevyjen muodossa ja yksi upea hetki oli saada Painiksen keikalta nimmarit levyn kanteen itseltään Ismo Alangolta.

Lähettiläiksi lähdettiin koska liikutaan paljon eri paikoissa ja ihmiset utelevat missä kannattaisi käydä. Tässä yritetään nyt sitten kertoa somen kautta missä milloinkin liikutaan, paljon onkin instagrammissa tullut seuraajia muutamassa päivässä. Tervetuloa seuraamaan instagramiin @siniJApete.