Korona free zone – ajankulua virusta piileskellen

Minna Ilottu |

Share Share Share
image description

Arkipäiväni kuluvat seuraavien viikkojen aikana etätöiden merkeissä kotosalla. Saan nukkua hieman pidempään, lounaseväitä ei tarvitse valmistella ja aamulla jalkaan voi vetäistä vaikka verkkarit. Toisaalta ajankohtaiset kuulumiset työkavereiden kanssa jää vaihtamatta, inspiroivat asiakkaat kohtaamatta ja kodin yhden nurkan valtaa etätöissä välttämätön läppäri- ja puhelinarsenaali johtohässäköineen. Asioilla on aina puolensa.

Suunnitelmissani oli keväällä laittaa alkuun keittiöremontti, mutta jotenkin se ei tällaisena aikana enää tunnukaan niin ensisijaisen tärkeältä. Varmasti moni muukin käyttäytyy juuri nyt Maslowin tarvehierarkian alimpien tasojen mukaisesti, mikä on ihan ymmärrettävää. 

Onneksi ulkoilua ja luonnossa liikkumista voi edelleen jatkaa rajoituksitta ja kevään etenemistä onkin mielenkiintoista käydä seuraamassa säännöllisesti. Itse kävin bongailemassa pajunkissoja lähestyvää pääsiäistä silmälläpitäen.

Illat ovat edelleen pimeitä, joten kotona takkatulen tai kynttilänvalon ääressä on kiva fiilistellä. Laatuaikaa läheisten kanssa!

Iltojen iloksi voi laittaa pystyyn myös perheen sisäisen lautapeliturnauksen. Vieläköhän nuoriso jaksaa innostua näistä muinaisjäänteistä.

Kotona opiskeleva peruskoululainen on osoittanut kiitettävää sitoutumista annettujen etätehtävien suorittamiseen. Viimeistään nyt moni vanhempi pääsee ihailemaan aivan vierestä, miten taitava sukupolvi meillä Suomessa kasvaa.

Iso osa harrastus- ja ajanviettopaikoista on joutunut laittamaan lapun luukulle, toivottavasti kuitenkin vain väliaikaisesti. Yritetään käyttää edelleen saatavilla olevia paikallisia palveluja parhaamme mukaan, huomioiden vallitsevat viranomaisohjeet. Kaikki ovat myös enemmän kuin tervetulleita ideoimaan tukimuotoja paikallisille yrittäjille Äänekosken Yrittäjät ry:n ja Äänekosken kaupungin yhteisessä somekampanjassa #supportlocals #tuetaanpaikallisiayrityksiä.

Lopuksi se kaikkein tärkein. Pidetään huolta itsestämme sekä toisistamme.

Parhain terveisin Minna