Johannan esittely - #hiddenaanekoski blogissa

Johanna Haavisto |

Share Share Share
image description

Tervehdys kaikille! Olen Johanna Haavisto 40 vuotias äänekoskelainen. Perheeseeni kuuluvat 8 vuotias poikani Onni ja metsästyskoirat: itäsiperianlaika Saaga ja monirotunen Töpö ja rekikoirat: siperianhusky Rauha ja alaskanhusky Tassu. Lisäksi toinen poikani Eetu 10 vuotta käy meillä joka toinen viikonloppu. Meidän perhe harrastaa intohimoisesti eränkäyntiä. Asutaan Äänekosken taajamassa Likolahdessa ja arkeemme kuului koululaisen elämää ja päivähoitajan sijaisuuksia tekevän ihmisen työtä. Autottomana harrastus sijoittuu pääsääntöisesti Äänekosken maisemiin. Esittelemme meidän hiddenblogissa retkeilypaikkoja Äänekoskelta. Kerromme miten ja missä täällä voi metsästää ja kalastaa. Lisäksi käymme vapaakalliokiipeilemässä ja sukeltamassa niin ja tietenkin kaikki pääsee näkemään miltä Äänekosken talvimaisema näyttää koirareen ohjastajan silmin. 


Näin alkuun ennen kuin vien teidät retkillemme, ajattelin kerrata ihan yleistä luonnossa liikkumisesta ja siellä harrastamisesta!

Jokamiehen oikeudet - mitä saa tehdä

- liikkua jalan, hiihtäen ja pyöräillä luonnossa, kuten metsissä, luonnonniityillä ja vesistöissä

- ratsastaa maastoa vahingoittamatta

- veneillä, uida ja kulkea jäällä

- onkia ja pilkkiä (onkiminen ja pilkkiminen on kiellettyä joissakin vesistöissä mm. vaelluskalavesistöjen koski- ja virtavesissä) Rajoitukset voi tarkistaa osoitteesta kalastusrajoitus.fi

Jokamiehen oikeudella et saa

- haitata maanomistajan maankäyttöä

- kulkea pihamailla, istutuksilla tai viljelyksessä olevilla pelloilla

- kaataa tai vahingoittaa kasvavia puita

- ottaa sammalta ja jäkälää

- tehdä avotulta toisen maalle

- häiritä kotirauhaa leiriytymällä liian lähelle asumuksia

- roskata ympäristöä

- ajaa moottoriajoneuvolla maastossa

- häiritä tai vahingoittaa lintujen pesiä tai poikasia

- häiritä eläimiä

- kalastaa ja metsästää ilman asianomaista lupaa

- päästää koiraa yleiselle uimarannalle tai ladulle tai urheilukentälle

- pitää koiraa kytkemättömänä taajama-alueella, kuntopolulla tai toisen mailla

- pitää koiraa kytkemättömänä 1.3. - 19.8.

Kalastaminen ja metsästäminen Äänekoskella

 

Äänekoskella saa onkia ja pilkkiä kaikkialla muualla paitsi Naarakoskessa ja Häränvirrassa. Viehekalastukseen tarvitaan valtion kalastushoitomaksu 18-64 vuotiailta. Sen saa eräluvat.fi tai kalastusluvat.net sivulta. Itse olen hankkinut myös vesiosuuskunnan luvan, jolla voin pitää katiskaa ja ravustaa ja metsästää vesilintuja ja uuden metsästyslain puitteissa, jos luvassa ei erikseen mainita niin supia ja minkkiä.

Äänekoskella voi metsästää myös valtion metsästysmailla, jos ei kuulu paikallisiin seuroihin, kuten minä. Nuita maita on Mämmellä Kapustalla ja Kivetyllä Konginkankaalla. Luvat saa eräluvat.fi sivulta. Tietenkin tarvitaan laillinen ja luvallinen metsästysase ja metsästyskortti. Sen saa suorittamalla metsästäjäntutkinnon, jota järjestää paikallinen riistanhoiyhdistys. 

 Aurinkoisin terveisin! 

Johanna Haavisto