Aurinko nousee Japanin suunnalta

Koko |

Share Share Share
image description


Hei kaikki Visit Äänekosken blogin lukijat! Olen Koko ja olen muuttanut Japanista Äänekoskelle. Muutos on ollut todella suuri, kun saavutaan miljoonakaupungista pieneen Keski-Suomen kaupunkiin. Perheeseeni kuuluu rakkaan aviomieheni Tapanin lisäksi 9 vuotias poika ja 2 vuotias tyttö. Suomenkielen opiskelussa minua auttaa mieheni.

Tykkään vierailla kirpputoreilla ja kahviloissa - koskaan ei tiedä millaisia aarteita sieltä voi löytää. Opiskelen Koskelan kursseilla kieliä. Tällä hetkellä Koskelassa on kesäloma, mutta tarkoitukseni on jatkaa Japanin tunneilla ja Suomenkielen opinnoissa myös syksyllä. Meillä on koulussa loistava japaninkielen opettaja ja mukavia oppilaita, joista on tullut ystäviäni.

Tulen tekemään tekstini Japaniksi myös omaan blogiini, koska mielestäni Keski-Suomesta tarvitaan lisää tietoa juuri Japaniksi! Meillä on kotona useita Suomesta kertovia oppaita, mutta Keski-Suomea saisi esitellä vieläkin enemmän. 

Äänekoskella olen törmännyt moneen kauniiseen asiaan, ihan kauppareissun aikana. Aurinko maalaa taivaan punaiseksi tai upea kaksois-sateenkaari, joka heijastuu järven pintaa vasten. Tälläiset päivät antavat voimaa arkeen - ne ovat elämän "pieniä iloja" 

Monesti iskee koti-ikävä ja silloin on aika tehdä jotain tuttua ruokaa. Pienillä muutoksilla saa ruuastakin näyttävää ja arki piristyy silmissä;)

Appiukko tykkää nikkaroida kaikkea, viimesempänä rakennettu metsämaja on piristänyt pihaamme kummasti. Tämä projekti vie aikaa, mutta pian kaikki on valmista. Appiukon Borgward Isabellan (en ole kuullut merkistä ennen) ajoa odotamme innolla.Talvella mieheni vei minut ajamaan autoa jääradalla. Se oli uusi ja jännittävä kokemus minulle. 

Tervetuloa seuraamaan Blogiamme - Finland Japanese Life - Koko ja Tapani